Tagliatelle alfredo met bloemkoolsaus
Tagliatelle alfredo met bloemkoolsaus
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: tagliatelle alfredo
Servings: 2
- 150 gram tagliatelle
- 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
- 500 ml bouillon
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el roomboter
- 200 ml halfvolle melk
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas (+extra voor het opdienen)
- peper en zout
Kook de tagliatelle in gezouten water al dente.
Kook intussen de bloemkool in de bouillon gaar. Giet af en doe de gekookte roosjes in een blender of foodprocessor.
Voeg de boter, de knoflook, melk en parmezaan toe en pureer tot een gladde saus.
Giet de pasta af, houd wat pastawater achter de hand, en voeg de bloemkoolsaus toe aan de pasta. Roer door tot alles goed gemengd is. Is de saus wat te dik, voeg dan wat pastawater toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog zout.
Serveer direct met extra parmezaan.