Een heerlijk nieuw gerechtje voor de komende lente en zomer, tacos met krokante garnalen! Deze is heerlijk en het is super makkelijk om te maken.
Tacos met krokante garnalen en yum yum saus
De garnalen alleen al zijn een traktatie, de yum yum saus… de naam zegt het al! Dus mocht je ooit nog eens een snack willen, dan kan ik je adviseren de garnalen en saus los te maken. Het lijkt een beetje op deze krokante garnalen, maar dan zonder kokos.
Verder serveer ik bij mijn tacos altijd graag een koolsalade. Ik gebruik hier een mix van witte kool en rode kool en breng deze op smaak met creme fraiche, limoensap, peper en zout.
Tortilla
Mocht je het leuk vinden om eens zelf tortilla’s te maken, het recept hiervan staat in mijn kookboek Vers Deeg. Gebruik je de supermarkt variant, dan vind ik het lekker ze op te warmen rechtstreeks op het vuur van mijn gasfornuis. Wel regelmatig draaien zodat ie niet aanbrandt. Vind je dat een eng idee of kook je op inductie, verwarm dan in een droge hete pan!
Verder heb ik hier ook gepekelde rode ui bij gedaan. Puur omdat ik het nog in de koelkast had staan, maar het geeft een extra frisheid aan het recept. Je vind het recept hier terug.
Tacos met krokante garnalen en yum yum saus
Ingrediënten
Voor de garnalen
- 450 gram rauwe en gepelde garnalen, drooggedept
- 50 gram bloem
- 2 eieren, opgeklopt
- 100 gram panko
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- scheutje zonnebloemolie
Voor de yum yum saus
- 100 gram mayonaise
- 1 tl tomatenpuree
- 20 gram water
- 1/2 tl suiker
- 1 tl boter, gesmolten
- snuf knoflookpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf cayenne
Voor de koolsalade
- 75 gram rode kool, in dunne strookjes gesneden
- 75 gram witte kool, in dunne strookjes gesneden
- handje verse koriander, fijngehakt (optioneel)
- 3 el creme fraiche
- 2 el limoensap
- peper en zout
Verder
- 8 kleine tortillas
- gepekelde rode ui, naar smaak
Instructies
- Verhit de oven voor op 180 graden. Meng de panko met peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder en zet klaar.
- Leg een bakplaat met bakpapier klaar en paneer de garnalen. Eerst door de bloem, dan ei en als laatste de panko. Herhaal tot alle garnalen gepaneerd zijn.
- Sprenkel wat olie over de garnalen en bak dan tot goudbruin en gaar. Zo'n 15 minuten.
- Maak intussen de koolsalade door de witte en rode kool te mengen met de creme fraiche en limoensap (en koriander als je dat lekker vindt) en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de yum yum saus door de mayonaise, tomatenpuree, water, suiker, boter, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayenne te mengen. Zet apart.
- Verhit de tortillas in een droge hete koekenpan of net als ik boven het vuur van je gasfornuis.
- Beleg eerst met koolsalade, dan de garnalen, optioneel gepekelde rode ui en maak af met de saus (hoeveelheid naar smaak). Dien direct op.