Dit gerecht is ontstaan nadat ik deze kipvingers heb gemaakt. Ik had zin in garnalen en wilde ze net als de kipvingers lekker krokant maken. Nu heb ik geregeld de combinatie garnaal en kokos voorbij zien komen dus met die combi ben ik aan de slag gegaan.

Garnalen

Koop voor dit gerecht rauwe garnalen, diepvries is prima. Ontdooi de garnalen met koud water en pel ze, maar serveer je deze als snack laat dan het staartje eraan. Dan kunnen mensen de garnalen aan het staartje vastpakken en afbijten. Gebruik je deze garnalen in een salade, haal dan wel het staartje eraf. Ik vind niets vervelender dan ongepelde garnalen door mijn eten.

Krokante kokos garnalen

Snel en makkelijk

Dit recept is net als de kipvingers super simpel en makkelijk. Je paneert de garnalen, stopt ze in de oven en dat is het!

Krokante kokos garnalen

Krokante kokos garnalen
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 450 gram rauwe garnalen
  • 1 kommetje bloem, ongeveer 50 gram
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kommetje panko, ongeveer 50 gram
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 el zonnebloemolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl paprika
  • verse peterselie, fijngesneden
  • zoete chilisaus als dip

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de panko met kokos, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de zonnebloemolie hieraan toe en meng.
  • Haal de garnalen eerst door de bloem, schud overtollig bloem af, haal door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Druk aan zodat het er goed en stevig op zit.
  • Vet een bakplaat of ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de garnalen hierop. Bak 5 minuten, keer de garnalen om en bak nogmaals 5 minuten totdat de garnalen dieproze en krokant zijn.
  • Garneer met de peterselie en serveer met een zoete chilisaus.