Oh wat was dit lekker! Sticky gochujang gehaktballen met witte rijst en bimi. De gehaktballen worden geserveerd in een saus die lekker in de rijst trekt. Oh geen angst dat dit een lang recept is, het is namelijk zo klaar!
Sticky gochujang gehaktballen
Mocht je niet bekend zijn met gochujang, dit is een gefermenteerde soja chili pasta. Te koop in alle toko’s en zag het vorige keer ook in de AH staan. Het is pittig, maar niet op zo’n manier dat je mond in de fik staat. Het is eerder een hele rijke smaak en ik vind het echt super lekker. Mocht je nou een beetje bang zijn voor hoe pittig het is, dan kan je altijd wat minder toevoegen en later eventueel meer. In de sticky saus gaat ook donkerbruine basterdsuiker dus dat balanseert de pittigheid ook weer.
Ik serveer er witte rijst bij en geroosterde bimi, maar je kunt ook peultjes, sugarsnaps, spruiten of wat dan ook erbij doen.
Mocht je dit nou heel lekker vinden, dan moet je ook deze kip eens proberen! Qua saus is het bijna precies hetzelfde als dit gerecht, alleen iets dikker zodat het goed de gefrituurde kip coat. Ik serveer die kip met zelfgemaakte bao en gepekelde groenten.
Sticky gochujang gehaktballen
Ingrediënten
Voor de gehaktballen
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- 1 el sojasaus
- 1 el gochujang
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte gember
- peper en zout
Voor de saus
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 el gochujang
- 4 el sojasaus
- 1 el honing
- 50 ml water
Verder
- sesamzaad en bosui
Instructies
- Kneed het gehakt door met het ei, de paneermeel, gochujang, knoflook en gember en breng op smaak met peper en zout. Rol gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
- Bak in een koekenpan rondom aan tot goudbruin en gaar.
- Meng in een steelpan de donkerbruine basterdsuiker, gochujang, sojasaus, honing en water. Verhit tot alles goed gemengd is.
- Voeg toe aan de pan met gehaktballen, rol de gehaktballen voorzichtig door de saus. (is de pan heet en dikt de saus snel in dan kan je nog een beetje extra water toevoegen)
- Dien de gehaktballen met de saus op met witte rijst en groenten. Garneer je gerecht met sesamzaadjes en bosui.
Wil Bakker zegt:
Oh ze zijn heerlijk! lekker sticky en precies heet genoeg. Heerlijk smaakje!
Groetjes en bedankt!
foodfromclaudnine zegt:
Hi Wil,
Wat fijn dat je ervan genoten hebt! Dank voor het doorgeven!
Helen zegt:
Goedemiddag, ik heb een vraagje. Zijn de gehaktballetjes pittig genoeg als borrelhapje zonder sticky laagje? Gr. Helen
Danielle zegt:
Wij eten dit gerecht 1x per week. Echt om je vingers bij af te likken. Ik ben blij dit gerecht gevonden te hebben….
Anoniem zegt:
Hoe moet dat