Bao met krokante kip

Bao met krokante pittige sticky kip

Een hele mondvol, maar ik heb voor deze bao niet echt een andere naam. Laten we het erop houden dat de naam goed het gerecht omschrijft.

Bao

Je kunt de broodjes bij de toko kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Het recept hiervoor staat in Vers Deeg, mijn kookboek. Dat was meer een extra recept dus geen vervolgrecepten met wat je ermee kan maken dus daaorm ben ik ermee voor mijn website aan de slag gegaan. Is ook geen straf om te eten.

Ingemaakte rode ui en komkommer

Zoals je kunt zien heb ik ingemaakte rode ui én komkommer hieraan toegevoegd. Het brengt de nodige verfrissing. De kip is een beetje pittig, zoet en lekker sticky dus iets fris erbij is niet verkeerd. Je kunt ingemaakte groenten heel makkelijk zelf maken. Neem een kijkje naar dit recept, hier maak ik rode ui maar je kunt hetzelfde mengsel gebruiken voor de komkommer (of radijs/jalapeno/rode pepers).

Ingrediënten

Het handigst is een tripje langs de toko voor dit recept, je hebt namelijk gochujang pasta nodig. Dat is een gefermenteerde chili pasta, te koop bij alle toko’s. Sommige supermarkten verkopen het ook, dus google vooral even.

Bao met krokante pittige sticky kip

Bao met krokante pittige sticky kip
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Porties: 6 bao

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 500 ml karnemelk
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder

Voor de droge coating

  • 200 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Voor de saus

  • 2 el gochujang
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el zonnebloemolie

Verder

  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 liter zonnebloemolie (of frituurpan)
  • 6 bao's
  • ingemaakte rode ui en komkommer, naar smaak
  • mix van zwarte en witte sesamzaadjes
  • verse koriander

Instructies

  • Meng voor de marinade de karnemelk, het zout en de knoflookpoeder. Voeg de kip toe, meng en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Meng voor de coating de bloem met zout/peper, paprikapoeder, chili en knoflook.
  • Verhit de olie tot ongeveer 180 graden. Je kunt een frituurpan gebruiken, maar ik gebruik meestal een hoge pan op het gasfornuis. Haal de kip stuk voor stuk uit de marinade, laat even uitlekken en wentel dan door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt is met bloem, dus geen natte stukken. Doe in de frituur en bak 4 a 5 minuten tot goudbruin en krokant. Ik heb de kip in 2 delen gebakken, zorg er in ieder geval voor dat de pan niet te vol zit (dan zakt de temperatuur te veel).
  • Laat de kip even uitlekken op een afkoelrek. Leg niet direct op papier, dan kan de kip weer nat van worden en valt de krokante laag eraf.
  • Maak intussen de saus door de gochujang te mengen met de bruine suiker, sojasaus, honing en olie. Verhit totdat de suiker gesmolten is.
  • Hussel de kip, na het uitlekken, hierdoorheen.
  • Dien de bao op met ingemaakte komkommer, de kip en ingemaakte rode ui. Garneer met sesamzaadjes en verse koriander.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch