Oh wat was dit lekker! Sticky gochujang gehaktballen met witte rijst en bimi. De gehaktballen worden geserveerd in een saus die lekker in de rijst trekt. Oh geen angst dat dit een lang recept is, het is namelijk zo klaar!

Sticky gochujang gehaktballen

Mocht je niet bekend zijn met gochujang, dit is een gefermenteerde soja chili pasta. Te koop in alle toko’s en zag het vorige keer ook in de AH staan. Het is pittig, maar niet op zo’n manier dat je mond in de fik staat. Het is eerder een hele rijke smaak en ik vind het echt super lekker. Mocht je nou een beetje bang zijn voor hoe pittig het is, dan kan je altijd wat minder toevoegen en later eventueel meer. In de sticky saus gaat ook donkerbruine basterdsuiker dus dat balanseert de pittigheid ook weer.

Ik serveer er witte rijst bij en geroosterde bimi, maar je kunt ook peultjes, sugarsnaps, spruiten of wat dan ook erbij doen.

Mocht je dit nou heel lekker vinden, dan moet je ook deze kip eens proberen! Qua saus is het bijna precies hetzelfde als dit gerecht, alleen iets dikker zodat het goed de gefrituurde kip coat. Ik serveer die kip met zelfgemaakte bao en gepekelde groenten.

Sticky gochujang gehaktballen
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Sticky gochujang gehaktballen

Sticky gochujang gehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gochujang
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • peper en zout

Voor de saus

  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el gochujang
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 50 ml water

Verder

  • sesamzaad en bosui

Instructies

  • Kneed het gehakt door met het ei, de paneermeel, gochujang, knoflook en gember en breng op smaak met peper en zout. Rol gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  • Bak in een koekenpan rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Meng in een steelpan de donkerbruine basterdsuiker, gochujang, sojasaus, honing en water. Verhit tot alles goed gemengd is.
  • Voeg toe aan de pan met gehaktballen, rol de gehaktballen voorzichtig door de saus. (is de pan heet en dikt de saus snel in dan kan je nog een beetje extra water toevoegen)
  • Dien de gehaktballen met de saus op met witte rijst en groenten. Garneer je gerecht met sesamzaadjes en bosui.