courgetti spaghetti

spaghetti courgetti met gamba’s en een avocadoroomsaus

Ik heb dit gerecht wel eens geprobeerd met alleen courgetti en ik zal wel iets verkeerd doen, maar ik vind courgetti niet zo lekker. Het wordt al snel papperig en nattig en ik zit er ook niet echt vol van. Niet heel lang tenminste.

Dus wilde ik een combinatie van spaghetti en courgetti uitproberen. Op deze manier verwerk je toch wat meer groenten door je avondeten, maar het je toch het smeuige en vullende van de spaghetti. Ik vond dit een heerlijke oplossing omdat je de courgette slierten dus niet echt merkt door de spaghetti heen.

Je kan dit uiteraard doen met allerlei sauzen, maar ik had zin in een avocadosoomsaus en garnalen. Ik moet eerlijk toegeven dat Bart geen fan was van dit gerecht, maar hij houdt niet van courgette en niet van avocado dus ja… de garnalen vond hij dan wel weer erg lekker.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je een spiralizer nodig, daarmee maak je van die sliertjes van de courgette. Als je die niet hebt zou je de courgette helemaal weg kunnen laten of blokjes even meebakken en dat toevoegen. Al verandert daardoor wel de structuur van het gehele gerecht en ik ben een sucker voor structuur. Ook heb je een foodprocessor of een blender nodig voor de avocadosaus.

Courgetti spaghetti met gamba’s in een avocadoroomsaus

Een comnibatie van courgetti en spaghetti met gebakken garnalen in een avocado roomsaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram spaghetti
  • 1 grote courgette in sliertjes
  • 10 gamba's
  • 1 avocado
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 tenen knoflook fijngeperst
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • (parmezaanse) kaas geraspt
  • olie

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook, breng dit hoog op smaak (het moet naar zeewater smaken) en kook hierin je spaghetti gaar.
  • Pak een blender of foodprocessor en doe hier je schoongemaakte avocado in, de roomkaas, citroensap en peper en zout. Blend totdat je een dikke saus hebt. Voeg eventueel een eetlepel water toe als je het niet goed geblend krijgt. Proef even of je saus voldoende op smaak is gebracht, avocado heeft veel zout nodig.
  • Ontdooi, pel en maak de garnalen schoon en dep daarna heel goed droog. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin ja garnalen totdat ze mooi roze zijn. Haal uit de pan
  • Voeg dan in dezelfde pan de knoflook toe en fruit eventjes aan. Voeg de slierten courgette en de spaghetti toe en dan ook je saus en garnalen. Meng alles goed en serveer direct met lekker veel geraspte kaas.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.