Deze spaghetti met ouzo garnalen is afgeleid van een ander gerecht, garnalen saganaki. In dat gerecht blus ik de garnalen af met ouzo, dat zorgt voor intensere smaken en een lichte anijs/venkel smaak. Heerlijk!

Spaghetti met ouzo garnalen

Mocht je geen alcohol willen gebruiken, dan kan je het weglaten. Gebruik dan wel een snufje gemalen venkel in het gerecht. Voeg een klein beetje toe en proef goed of je het voldoende vindt.

Verder gebruik ik voor gerechten met garnalen altijd rauwe ongepelde garnalen. Ontdooi de garnalen door ze af te spoelen met koud water, maak ze schoon (verwijder indien dit nog niet is gedaan het darmkanaal) en dep dan heel goed droog.

In dit gerecht gaat tomaat, maar verder zit er geen groenten doorheen. Wat je erbij kunt serveren is deze panzanelle salade met gefrituurde kappertjes.

Snel en simpel

Het voordeel van dit soort gerechten is, is dat het super makkelijk is om te maken en ook lekker snel klaar. Ik heb 30 minuten staan, maar als je gewend bent met koken dan ben je in 20 minuten al wel klaar. Verder gaat er, behalve de ouzo, ook geen dingen doorheen waar je naar op zoek moet. Ik kan me voorstellen dat je het zonde vindt om voor dit gerecht ouzo te kopen, maar wellicht kan je ergens een klein flesje kopen. Zelf kook ik best vaak met ouzo, ik vind het heerlijk in dit soort gerechten, dus ik vond het geen probleem.

Spaghetti met ouzo garnalen

Spaghetti met ouzo garnalen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 ml ouzo
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 12 grote garnalen, schoongemaakt en drooggedept
  • verse peterselie en dille
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water gaar, tot al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of twee mee.
  • Voeg de ouzo toe en bak mee tot het vocht grotendeels verdampt is.
  • Voeg de cherrytomaten toe, bak 5 a 8 minuten mee tot deze zacht beginnen te worden. Breng op smaak met zout.
  • Breng de garnalen op smaak met peper en zout en voeg toe aan de saus. Bak mee tot de garnalen gaar zijn.
  • Voeg de pasta toe en een juslepel pastawater, meng goed door.
  • Dien de pasta op met wat verse peterselie, dille en Parmezaanse kaas.