Garnalen Saganaki

Op dit moment is het iets lastiger om lekker op vakantie te gaan. Coop supermarkt heeft mij daarom gevraagd hoe ik thuis vakantie vier. Voor mij is vakantie lekker eten, zon en niets hoeven. Lekker eten staat toch altijd voorop, als dat tegenvalt dan valt mijn hele vakantie tegen, dus mijn favoriete vakantieland is dan ook..Griekenland. Ik denk dat het geen verrassing is voor jullie, ik heb het vaak over Griekenland.  Dan moet je er thuis maar het beste van maken! Dit Griekse gerecht is echt een favoriet bij mij en ik moet zeggen dat ik het recept heb geperfectioneerd!

Saganaki

Saganaki betekent trouwens gewoon de bereidingswijze, een saganaki pan. Maak je geen zorgen, je kunt het gerecht ook gewoon in een normale koekenpan bereiden.

Veelzijdig

Het fijne van dit gerecht is, behalve dan dat het heerlijk is, dat het zo veelzijdig is. Je kan makkelijk ingrediënten vervangen als je die lekkerder vindt. Je kan het zelfs vegetarisch maken als je de gamba’s weglaat en de feta vervangt met vega geitenkaas. Geloof mij, het tomaten/groente mengsel is van zichzelf echt al smakelijk genoeg. Zeker met wat pitabrood en tzatziki erbij! Klik ook hier voor het recept van de tzatziki.

Makkelijk

Verder is dit een heel handig gerecht met diners. Het is namelijk zo makkelijk om te maken en je bent zo klaar. Voor dit gerecht adviseer ik om de rauwe diepvriesgarnalen te halen, deze gebruik ik altijd. Ontdooi de garnalen met koud water, pel ze en dep ze dan héél goed droog. Op deze manier krijg je die vlezige structuur.

Garnalen saganaki

Garnalen gebakken in een heerlijke tomatensaus met feta.
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 450 gram gepelde en schoongemaakte gamba’s
  • scheutje ouzo (optioneel)
  • 1 blik tomatenblokjes in saus
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el peterselie
  • 100 gram feta
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • citroen

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, dep intussen de garnalen goed droog. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak op halfhoog vuur totdat ze gaar zijn.
  • Dit is optioneel, maar wel heel smakelijk. Voeg een scheut ouzo toe aan de pan en flambeer de garnalen. Je kunt de pan kantelen totdat de gasvlam de ouzo in brand zet of een (lange) aansteker gebruiken wanneer je op inductie kookt. Zet terug op het vuur totdat de vlam dooft, dit duurt een paar seconden. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
  • Fruit in nog een beetje olie de ui, knoflook en paprika aan. Voeg de paprikapoeder en peterselie toe. Wanneer de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de garnalen weer aan de pan toe en dien op, zodra de garnalen heet zijn, met verse peterselie, feta en citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch