garnalen saganaki

Garnalen Saganaki

Met dit koude weer moeten we de zon en vakantie zelf maar een beetje creëren, toch?! Dit Griekse gerecht is echt een favoriet bij mij en ik moet zeggen dat ik het recept heb geperfectioneerd!

Saganaki

Saganaki betekent trouwens gewoon de bereidingswijze, een saganaki pan. Ik heb hier een ‘sheetpan’ pan gebruikt omdat het gerecht in de oven in moet.

Veelzijdig

Het fijne van dit gerecht is, behalve dan dat het heerlijk is, dat het zo veelzijdig is. Je kan makkelijk ingrediënten vervangen als je die lekkerder vindt. Je kan het zelfs vegetarisch maken als je de gamba’s weglaat en de feta vervangt met vega geitenkaas. Geloof mij, het tomaten/groente mengsel is van zichzelf echt al smakelijk genoeg. Zeker met wat pitabrood en tzatziki erbij! Klik hier voor het recept van de tzatziki.

Makkelijk

Verder is dit een heel handig gerecht met diners. Het is namelijk zo makkelijk om te maken en het hoeft ook niet lang in de oven. Voor dit gerecht adviseer ik om de rauwe diepvriesgarnalen te halen, deze gebruik ik altijd. Ontdooi de garnalen met koud water, pel ze en dep ze dan héél goed droog. Op deze manier krijg je die vlezige structuur.

Garnalen saganaki

Garnalen gebakken in een heerlijke tomatensaus met feta.
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 450 gram gepelde en schoongemaakte gamba’s
  • 2 blikken tomatenblokjes in saus
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el peterselie
  • 200 gram feta
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Fruit in een beetje olie de ui, knoflook en paprika aan. Voeg de tomaat, paprikapoeder en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet dit alles over in een ovenbestendige pan.
  • Voeg de garnalen en de verkruimelde feta toe en bak ongeveer 15 minuten of totdat de garnalen gaar zijn.
  • Dien op met citroen en extra (verse) peterselie. Heerlijk met tzatziki en Griekse pita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch