Spaghetti met ouzo garnalen
Spaghetti met ouzo garnalen
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Spaghetti met ouzo garnalen
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 40 ml ouzo
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 12 grote garnalen, schoongemaakt en drooggedept
- verse peterselie en dille
- Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti in gezouten water gaar, tot al dente.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of twee mee.
Voeg de ouzo toe en bak mee tot het vocht grotendeels verdampt is.
Voeg de cherrytomaten toe, bak 5 a 8 minuten mee tot deze zacht beginnen te worden. Breng op smaak met zout.
Breng de garnalen op smaak met peper en zout en voeg toe aan de saus. Bak mee tot de garnalen gaar zijn.
Voeg de pasta toe en een juslepel pastawater, meng goed door.
Dien de pasta op met wat verse peterselie, dille en Parmezaanse kaas.