Ik heb een heel fijn nieuw pastagerecht voor je, namelijk spaghetti met kip en chorizo. In de roomsaus zit ook wat chipotle saus, dit is niet pittig maar de saus krijgt net wat van dat rokerige mee.
Spaghetti met kip en chorizo
Het is een super simpel gerecht en terwijl de pasta kookt kan je de kip en chorizo bakken. De saus is een combinatie van roomkaas, wat melk om te verdunnen en 2 eetlepels chipotle saus. Ik gebruik altijd deze van La Morena, maar als je een ander merk kan vinden is dat natuurlijk ook geschikt. Ik heb ook weleens een mac and cheese met adobo chipotle gemaakt, ook echt heel lekker.
Ik had dit gemaakt en realiseerde dat ik geen groenten had toegevoegd. Je kunt champignons meebakken en dit toevoegen, wat rucola op het einde door de spaghetti lijkt me ook lekker. Je kunt er ook een simpele groene salade bij serveren.
Spaghetti met kip en chorizo
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 100 gram chorizo, in halve maantjes gesneden
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl oregano
- 100 ml melk
- 75 gram roomkaas
- 2 el chipotle saus
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- Verse peterselie, fijngehakt
Instructies
- Kook de spaghetti in gezouten water zoals op de verpakking vermeld al dente.
- Bak in een koekenpan de chorizo aan tot het vet vrijkomt, voeg dan de kip, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en peper en zout naar smaak toe. Bak tot de kip goudbruin en gaar is.
- Voeg de melk, roomkaas, chipotle saus en Parmezaanse kaas toe en roer door tot de kaas gesmolten is.
- Voeg de spaghetti toe en meng door. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
- Dien op met verse peterselie en optioneel extra geraspte Parmezaanse kaas.