Adobo mac and cheese

Adobo mac and cheese

Ik ben verslaafd aan deze adobo mac and cheese! Normaal ben ik geen fan van de macaroni pasta, maar hier kon ik niet vanaf blijven.

Adobo mac and cheese

Wat anders is bij deze pasta is dat de kaassaus een beetje pittig is. Niet te, maar gewoon een warme rokerige pittigheid. Heerlijk! Ik heb gebruik gemaakt van een potje chipotle pepers in adobo saus. Je kunt ervoor kiezen om de pepers fijn te hakken en toe te voegen, maar ik heb voornamelijk de saus gebruikt omdat ik het niet te pittig wilde maken.

Melk, slagroom, koffiemelk

In dit recept gebruik in een combi van melk en slagroom. Dat is met een reden! Je hebt het hogere vetpercentage nodig voor de cheddar om in de saus te smelten. Als je alleen melk gebruikt wordt de saus meer een soort kaasklomp, dat als je je lepel eruit haalt je alles mee omhoog trekt en een flinke cheesepull krijgt. Dat wil je niet met mac and cheese want dan wordt het te plakkerig en compact. Wanneer je de slagroom toevoegt smelt de kaas helemaal in de saus. Je kunt ook koffiemelk gebruiken ipv de combinatie melk en slagroom, koffiemelk bevat 7.5% vet en dit werkt ook goed.

Adobo mac and cheese
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Adobo mac and cheese

Adobo mac and cheese
Bereidingstijd30 min
Totale tijd29 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 blikje chipotle pepers in adobo saus
  • 375 ml melk
  • 125 ml slagroom (of 500 ml koffiemelk)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de macaroni in gezouten water volgens de verpakking al dente.
  • Smelt boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak de bloem 2 minuten mee zodat je saus straks niet naar rauwe bloem smaakt.
  • Voeg de adobo saus (en als je van meer pittig houdt ook de pepers erin) toe en roer door. Voeg nu beetje bij beetje de melk en slagroom (of koffiemelk) toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg de cheddar (houd 2 kleine handjes achter) en de paprikapoeder en knoflookpoeder toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng de macaroni door de saus.
  • Doe in een ovenschaal of 2 ovenbestendige potjes, verdeel de achtergehouden cheddar erover en bak tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Serveer met fijngehakte koriander en plakjes avocado. Dien direct op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *