Vorige keer werden jullie heel enthousiast over mijn recept, spaghetti met zalm en Boursin, dus wilde ik nog een heerlijke spaghetti met gepofte knoflook, tomaat en Boursin voor jullie maken.

Spaghetti met gepofte knoflook, tomaat en boursin

De knoflook, tomaat en Boursin sjalot & bieslook gaat in een ovenschaal met wat olijfolie. Vervolgens bak je het 15 minuten af op 200 graden, totdat de tomaat en knoflook zacht zijn en de Boursin een goudbruine korst heeft. Dan prak je de knoflook en tomaat, je zult zien dat er behoorlijk wat vocht vanaf komt, dit is perfect want meng dit samen met de Boursin en je hebt direct een heerlijke romige saus.

In de tussentijd kook je de spaghetti al dente en bak je wat panko met chilivlokken en olie in een pan tot goudbruin.

Spaghetti met gepofte knoflook, tomaat en boursin

Spaghetti met gepofte knoflook, tomaat en boursin
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 250 gram cherrytomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pakje Boursin sjalot & bieslook
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 20 gram panko
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de Boursin in een ovenschaal en verdeel de knoflook en tomaten eromheen. Schenk een scheutje olijfolie hier overheen en bak 15 minuten af in de oven tot de tomaat zacht is en de Boursin een goudbruine korst heeft.
  • Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld ingezouten water al dente
  • Verwarm intussen ook wat olie in een koekenpan en bak de panko met chilivlokken kort aan tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Prak de tomaat en knoflook fijn en meng met de Boursin. Voegde spaghetti toe en meng door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de spaghetti over 2 borden en dien op met de krokante panko.