Ik deelde deze spaghetti met zalm en broccoli al vaak op mijn stories, het is mijn go-to recept als ik trek heb, moe ben en gewoon no nonsense lekker wil eten.

Spaghetti met zalm en broccoli

Deze combinatie is gewoon heel fijn. Ik neem altijd gerookte zalm die ik eigenlijk nog extra gaar in de saus.

De saus is super simpel. Ik gebruik hier namelijk Boursin zacht en romig. Ik ben dit jaar trouwens trots ambassadeur van Boursin, maar dit recept is niet in samenwerking met hun. Ik maak dit gewoon al jaren.

Verder serveer ik bij de spaghetti vers geraspte belegen kaas. Geen parmezaan, maar echt belegen kaas. I know, heel specifiek, maar de belegen kaas maakt de pasta extra smeuig in plaats van meer droog van de parmezaan.

Verder vind ik wat chili vlokken, ook als je niet van pittig bent, cruciaal omdat je net een beetje wat extra’s meegeeft aan het gerecht. Het hoeft niet veel te zijn!

Tip: Pas wel een beetje op met extra zout toevoegen. De pasta wordt al in gezouten water gekookt, er zit zout in de Boursin en gerookte zalm is ook altijd al best zout. Zoals altijd dus eerst even proeven voordat je zout toevoegt.

Spaghetti met zalm en broccoli
Spaghetti met zalm en broccoli
Pin recept
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Spaghetti met zalm en broccoli

Spaghetti met zalm en broccoli
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 150 gram spaghetti
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 kleine broccoli, schoongemaakt en in roosjes
 • 100 gram Boursin zacht en romig
 • peper en zout _ chilivlokken
 • vers geraspte belegen kaas

Instructies

 • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
 • Voeg na een paar minuten de broccoli roosjes toe zodat deze 5 minuten meekoken.
 • Wanneer de pasta bijna klaar is, verhit een koekenpan op laag vuur. Doe de boursin en de zalm in de pan en roer door. Voeg de spaghetti en broccoli toe en een juslepel pastawater. Roer door tot je een dikke maar smeuige saus hebt. Voeg indien nodig nog wat pastawater toe.
 • Breng op smaak met peper, eventueel zout (eerst even proeven want gerookte zalm is al best zout) en chilivlokken,
 • Dien op met geraspte belegen kaas.