Ik lees heel veel soto soep, ik maak me er ook wel eens schuldig aan, maar soto betekent al soep dus dat is hartstikke dubbelop. Ajam betekent kip, dus dit is gewoon kippensoep. En hele lekkere!
Soto maar dan koolhydraatbeperkt
Gewone kippensoep ben ik niet zo dol op, de smaken vind ik te flauw en vermicelli trek ik ook heel slecht. Deze soep wordt vaak met rijst geserveerd, maar ik wilde het koolhydraatbeperkt houden. Daarom heb ik ook de gefrituurde uitjes weggelaten, dat zit ook vol met koolhydraten…altijd even de labels checken. Wel voeg ik 1 eetlepel ketjap toe, maar dit vind ik voor de uiteindelijke smaak echt onmisbaar.
Kippenbouten
Daar ben ik niet super dol op dus ik heb kipfilet gebruikt in dit recept. Ben jij wel dol op kippenbouten, gebruik dat dan! Ik vind kippenbouten vaak te vet en ben minder dol op de structuur van het vlees.
Soto ajam (Indonesische kippensoep)
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1/2 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1/2 theelepel gember
- 1/2 theelepel laos
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel ketjap
- 1 kipbouillonblokje
- 1 liter water
- 2 eieren
- 100 gram tauge
- verse peterselie
- beetje olie
Instructies
- Fruit de ui en knoflook samen met de gemberpoeder en laos. Voeg dan het
bouillonblokje, het water, laurierblaadje en ketjap toe. - Doe hierin je kipfilet en laat dit een uurtje met deksel op de pan
pruttelen. De bouiilon kookt in dus vandaar dat we straks genoeg over
houden voor 2 grote kommen. - Na een uurtje haal je de kip uit de bouiilon en pluk je deze met twee vorken uit elkaar.
- Kook ondertussen de 2 eieren , ik hou van zacht gekookt; 6 minuten, maar je kan uiteraard ook de eieren hard koken.
- Doe als eerste de bouillon in de kommen, haal wel even het
laurierblaadje eruit, en verdeel dan de tauge, kip, eieren en wat verse
peterselie over de kommen.