Porties: 4

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 60 minuten


Een skillet cookie is één van mijn favoriete desserts. Het is makkelijk om te maken en ik ben dol op de warm/koud combinatie!

Chewy en smeuïg

Voor mij is een ideale koek smeuïg met chewy randjes. Vaak als je een koek koopt in de supermarkt dan vind ik ‘m veel te hard gebakken en droog. Deze heeft dat helemaal niet!

Bruine suiker

Wat zorgt voor een hele smeuïge koek is de bruine suiker. Dus, als je iets wil bakken en je wil niet dat het uithard, maar een beetje zacht blijft van binnen…gebruik dan bruine suiker! Kleine tip van mij voor jou:)

Grand dessert

Wat ik ook leuk vind aan dit recept is én dat het er heel leuk uitzien én dat het een gezellig grand dessert deelrecept is. Je kan dit op tafel zetten met een aantal lepels erbij en gaan maar! Je kan het ook in bakjes scheppen als je meer ben van je eigen portie hebben.

Warm/koud combinatie

Zoals ik al zei heeft mijn ideale toetje een warm/koud element. Dit is voor mij het ultieme confortfood gevoel. Zorg met dit recept alleen wel dat je cookie iets is afgekoeld…als je direct nadat je ‘m uit de oven gehaald hebt ijs erop doet, dan blijft daar niet veel van over!

Ingrediënten

  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram witte suiker
  • 110 gram bruine suiker
  • 1/2 el vanille extract
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • ijs

gietijzeren pan of ovenschaal (ik heb hier een pannetje gebruikt met de afmeting 21*14*4)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Vet je pan of ovenschaal in met boter, meng de resteende boter met de witte en bruine suiker, vanille extract, bakpoeder en zout.

3. Voeg het ei toe en als dat gemeng is spatel je de bloem erdoorheen. Het deeg is redelijk dik, vandaar dat ik dit met een spatel doe en niet met een garde.

4. Duw je beslag aan in je ovenschaal en bak het in 20-25 minuten af in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

5. Laat vervolgens 20 minuten afkoelen en serveer met een paar bollen van je favoriete ijs.

Enjoy!