Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Ken je die hele romige scrambeled eggs? Dot is het recept ervoor! Vroeger maakte ik dit altijd in een koekenpan en dan was ik teleurgesteld dat het zo droog en hebberig was. Zeker vergeleken met wat je in Engeland krijgt!

Wat blijkt. Je eieren bakken in een koekenpan is echt een no-no. Gewoon niet doen. Oké, het kán wel, kijk maar daar Franse roereieren maar dit is gewoon wat makkelijker en minder bewerkelijk.

Waar maak je ze dan wel in? Een steelpan! Of in een kom au bain marie. De truc is dat je het vuur echt heel laag houdt en het vuur uitzet als ze eigenlijk nog iets te nat zijn, want ze garen nog wat na.

Verder is het een goed idee om nog iets van room of creme fraiche toe te voegen. Dat is én altijd een goed idee en dat maakt het helemaal heerlijk romig. Verder peper, zout en bieslook.

Ik doe deze eieren graag op zuurdesemtoast, een croissant of zoals hier een bagel. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • Klontje boter
  • 1 el creme fraiche
  • Handje geraspte kaas
  • 1 avocado
  • Peper en zout
  • Bieslook

Overige benodigdheden

Steelpan

Houten lepel

Bereidingswijze

1. Zet je steelpan op laag vuur en laat het klontje boter hierin smelten.

2. Voeg dan de eieren toe en begin met roeren.

3. Hou het vuur laag en blijf geregeld roeren. Het kan wel even duren voordat er iets gebeurt en je eieren een vastere vorm aan beginnen te nemen.

4. Voeg, zodra je eieren vast beginnen te worden, de creme fraiche en kaas toe en roer weer door.

5. Als je eieren bijna klaar zijn, dat wil zeggen lekker romig en een vaste vorm maar nog een beetje aan de natte kant, zet het vuur dan uit. Breng op smaak met peper en zout en bieslook.

6. Door het nagaren zijn je eieren nu perfect. Voor iedereen is dit wel anders natuurlijk dus kijk even wat jij lekker vindt! Ik hou van hele romige en zachte eieren, jij wil ze misschien iets verder door gegaard!

7. Pak een kommetje en prak je avocado hierin. Doe wat avocado op je bagel, toast, croissant of wat dan ook en doe je eieren hierop en genieten maar!