Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale kooktijd: 20 minuten


Een salade vind ik altijd wel fijn doordeweeks. Het past goed bij mijn idee van doordeweeks gezond eten zodat ik in het weekend wat meer kan eten én deze salade is zo lekker. Je hebt ook niet het gevoel dat je jezelf iets ontzegt.

Gamba’s

Deze gamba’s worden gebakken in olie, knoflook en chilipepers zodat ze super lekker op smaak gebracht zijn. De olie kan je dan meteen weer gebruiken als dressing voor de salade. Heerlijk!

Zorg er wel voor dat je áltijd rauwe gamba’s gebruikt. Gekookte gamba’s nog een keer bakken is echt een slecht idee, dan krijg je van die rubberige dingen. Ik heb hier de gamba’s uit mijn Freshly Fish box gebruikt. Ideaal concent, je krijg elke maand een box met verschillende restaurantkwaliteit visjes die ook nog eens duurzaam gevangen zijn!

Wil je meer weten? Lees dan verder op de site van Freshly Fish, klik hier, en wil je een box bestellen, gebruik dan de code fishfromclaudnine voor 10% korting.

Heb je je gamba’s ingevroren, ontdooi ze dan door ze af te spoelen met koud water. Jazeker, koud water en niet warm. Als je warm water gebruikt dan ben je ze ook weer aan het garen en dat willen we niet. Dep ze vervolgens heel goed droog met keukenpapier en dan zijn ze weer klaar om gebakken te worden.

Makkelijk en snel

Verder is deze salade super simpel en heel snel klaar. Garnalen hoeven maar een paar minuten gebakken te worden en verder is het een kwestie van even snel mengen en klaar. In 10 minuten kan je al aan de eettafel zitten!

Ingrediënten

  • gamba’s schoongemaakt en gepeld (200 gram)
  • zak gemengde sla
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 rode chilipeper in ringen gesneden
  • 1 avocado in stukjes
  • 2 el parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse citroen

Bereidingswijze

1. Dep de garnalen droog. Verhit lekker veel olie in de pan en voeg je chili toe. Bak dit even lekker aan en voeg als laatste de knoflook toe (zodat deze niet verbrandt)

2. Voeg direct ook de garnalen toe, hou het vuur op medium zodat de garnalen goed gebakken worden, en bak totdat ze mooi roze en gaar zijn.

3. Meng ondertussen de sla met de avocado, verdeel dit over 2 diepe borden.

4. Verdeel je gamba’s met olie, knoloof en chili en al over de twee borden.

5. Maak af met parmezaanse kaas en serveer een citroen partje erbij.

Dat is alles! Je zou er eventueel nog wat stokbrood bij kunnen doen, maar ik probeer koolhydraten een beetje te vermijden doordeweeks. Ik zat hier de hele avond vol van!