Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Ik kook zo veel de laatste tijd dat ik af en toe echt een balansmaaltijd nodig heb anders groei ik dicht. Ik ben namelijk niet zo’n fooblogger die alleen een foto maakt van het eten, ik eet het ook echt op!

Gezond, makkelijk en snel

Naast dat ik wil dat veel maaltijden gezond zijn vind ik het ook fijn als het een makkelijk en snel recept is. Ik heb namelijk ook nog een fulltime baan dus koken, fotograferen en het uitschrijven van recepten doe ik allemaal in het weekend. En heel eerlijk…als ik dat allemaal gedaan heb, heb ik geen fut om nog eens uitgebreid voor de lol te gaan koken, haha.

Dus doordeweeks eet ik vaak salades zoals deze. Snel, gezond en makkelijk. Ideaal!

Gemarineerde zalm

Je kan je zalm gemarineerd al kopen, maar je kan ook zelf een potje mediterraanse kruiden kopen en mengen met wat olijfolie. Smeer daar je zalm mee in en klaar. Het leven kan zo makkelijk zijn.

Tzatziki

Wij eten geregeld tzatziki want ik vind dat het overal bijpast. Zoals hier op een salade of een lekkere pita met kip, of zoals bij deze citroenaardappelen. Een heerlijke saus vind ik het! Het recept van de tzatziki staat al op mijn website, klik hier om naar dat recept te gaan.

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm
  • 1 el mediterraanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 grote tomaat
  • citroen

Bereidingswijze

1. Maak als allereerste de tzatziki omdat deze het lekkerst is nadat de smaken een tijdje hebben kunnen intrekken.

2. Snij vervolgens de ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en de tomaar door de helft.

3. Verwarm een klein beetje olijfolie in de pan en gril de opengesneden kant van je tomaat.

4. Haal je tomaat uit de pan en gebruik deze zelfde pan om je zalm te bakken. Zorg dat de pan goed heet is zodat de vis straks goed gegrild wordt.

5. Als je zalm hebt waar de huid nog aanzit, bak dan als eerste de huidkant. Je zult aan de zijkant zien dat de huid lekker knapperig gebakken wordt. Keer om als je met een mes langs de huid gaat en je een schrapend geluid hoort. Zet het vuur dan azchter en laat nog 3 a 4 minuten doorgaren.

6. Dien ondertussen een bord of schaal op met de sla, rode ui, komkommer en tomaat. Doe de zalm erbij en een flinke lepel tzatziki. Een partje citroen erbij is lekker om zo nog over de zalm uit te knijpen.

Enjoy!