Vorige maand had ik al aangekondigd dat ik iets heel spannends ging doen. Toen mocht ik er nog niet teveel over zeggen, maar nu wel! Voor @delmonte_nl heb ik twee kookvideo’s opgenomen van mijn favoriete recepten: heerlijke pokebowl met mangodressing en deze fantastische salade met gekarameliseerde abrikoos. Als er iets is waar ik blij van word dan is het een snelle maar heerlijke maaltijd. En eten waar je blij van wordt is mijn #YESmomentje!
Ziet het er niet super uit?
Deel ook jouw #YESmomentje
Deel nu ook jouw #YESmomentje en win één van de 15 mooie Bourgini blenders! Laat zien waar jij helemaal gelukkig van wordt met een leuke foto of video. Deel dit met #YESmomentje en #DelMonte op Instagram. De leukste bijdrage wint!
Succes en laat mij weten wat je van de filmpjes vindt! Kijk voor meer informatie op www.everybodysaysyes.nl/yesmomentje
Recept 1 Salade met gekarameliseerde abrikoos
Als eerste heb ik een heerlijke salade gemaakt met gekarameliseerde abrikoos. Omdat de abrikoos op lichte siroop al suiker bevat hoef je het enkel nog maar te bakken met een beetje boter en het gaat vanzelf karameliseren. Dat is fantastisch om te zien!
Sowieso vind ik in de zomer salades een perfecte lunch of avondmaal. Zeker met wat brood erbij hoor je mij niet klagen. Het is snel klaar en het is ultiem genieten. Ik hou van uitgebreid koken, maar doordeweeks heb ik daar gewoon echt geen tijd voor en op die momenten zijn dit de perfecte recepten om te maken.
Ingrediënten salade
- 75 gram gemengde sla
- 1 bol burrata
- 50 gram plakken spek
- 1 blik Del Monte halve abrikozen op lichte siroop
- Klontje boter
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
- Peper en zout
Ciabatta
Bereidingswijze salade
1. Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
Laat de abrikozen uitlekken en doe dan in de pan.
Hou het vuur gemiddeld en schud af en toe met de pan.
Je zult zien dat de abrikoos redelijk snel begint te karameliseren.
Als ze een mooie goudbruine suikerlaag hebben gekregen, haal dan uit de pan en zet apart.
2. Gebruik dezelfde pan om de spek krokant in te bakken.
3. Pak een diep bord of een saladeschaal en leg hierop de gemengde sla. Leg de burrata in het midden en verdeel de spek en abrikoos hier omheen.
4. Maak een simpele dressing van de olie en de azijn en breng dit op smaak met wat peper en zout. Schenk dit over je salade heen.
5. Dien op met het brood.
Ook deze bereidingswijze kan je dus helemaal terugzien op onderstaand filmpje:
Recept 2 Pokebowl met mangodressing
Een pokebowl is eigenlijk heel snel klaar, omdat je niets hoeft te bakken. Het is alleen wat snijwerk en snel wat rijst koken. Ik word er altijd heel blij van, want het is niet alleen erg lekker maar het voelt ook nog eens gezond om te eten. Veel groenten, fruit en rauwe vis.
Voor mij een ideale maaltijd als ik bijvoorbeeld alleen ben of geen zin heb om echt te koken, maar toch van iets lekkers wil genieten.
Ingrediënten pokebowl
- 75 gram gekookte witte rijst
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 1 el gebrande sesamzaadjes
- 75 gram rauwe tonijn
- 1 lenteui
- 1 blik Del Monte mangoschijven op lichte siroop
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
Bereidingswijze Pokebowl
1. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat
aangegeven.
2. Snij de komkommer en de avocado in plakjes. Snij
de tonijn in blokjes en snij de lenteui in ringetjes.
3. Hou wat van de mango apart en snij dit alvast in blokjes en zet opzij. Met de overige mango gaan we de dressing maken. Doe de mango met de citroensap en de olijfolie in een blender en mix totdat er een dressing achtige structuur ontstaat. Zet apart.
4. Marineer de tonijn met de sojasaus en doe de lenteui erbij. Zet apart.
5. Pak een kom en doe hier je gekookte rijst in. Doe je tonijn vervolgens in het midden en leg je komkommer, avocado en mango eromheen. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en dien op met de dressing.
De bereidingswijze kan je dus ook helemaal terugzien op onderstaand filmpje