salade met gegrilde halloumi
Avondeten,  Koolhydraatarm,  Lunch

Salade met gegrilde groenten en halloumi

Halloumi vind ik het allerlekkerste ingrediënt ooit. Het is een ziltige kaas met een hele aparte structuur. Sommige mensen vinden de structuur helemaal niets, maar ik vind het heerlijk. Het is een beetje een taaie kaas.

Waar ik het heerlijk in vind is een salade. Ik probeer mijn salades altijd zo vullend mogelijk te maken door er veel gegrilde groenten doorheen te doen. Groenten alleen grillen vind ik dan weer wat saai, maar ik maak een heerlijke marinade en daar gril in de groenten in.

Qua groenten varieer ik altijd een beetje. Dit keer heb ik aubergine, tomaat en asperges gebruikt en dat was een heerlijke combi! Deze salade is ook redelijk snel klaar voor een warme salade. Gegrilde groenten duurt wel altijd iets langer om te maken maar dan heb je wel een enorm vullende en gezonde salade. Ideaal voor doordeweeks als je bijvoorbeeld een beetje op je koolhydraten wil letten.

Ingredienten salade (voor 2 personen)

  • 1 blok halloumi
  • 1 aubergine
  • 50 gram cherry tomaten
  • 75 gram gemengde sla
  • 100 gram asperge tips
  • 1 el olijfolie

Voor de marinade

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn

Overige benodigdheden

koekenpan of grilpan

keukenpapier

Bereidingswijze salade met gegrilde groenten en halloumi

1. Bereid de marinade voor door die ingrediënten met elkaar te mengen.

2. Snij de aubergine in plakken, de cherrytomaten door de helft en zet de asperge tips klaar (indien nodig, als de uiteinden droog zijn, snij dan een stukje van de onderkant af).

3. Verhit een koekenpan/grilpan op medium vuur. Smeer de groenten in met de marinade en gril ze in porties totdat alles gaar en mooi bruin gebakken is. Zet even apart.

4. Maak de pan schoon (als je dit niet doet wordt je halloumi bruin in plaats van mooi goudbruin en dat vind ik er minder smakelijk uitzien). Snij de halloumi in dunne plakken en dep even droog met wat keukenpapier. Gril dan aan beide kanten in een beetje olie totdat beiden kanten mooi goudbruin zijn.

5. Dien een bord op met de sla, groenten en als laatste de halloumi. Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.