Ik ben een groot fan van romige spaghetti, dus lekker veel saus maar niet dun. De saus moet wat mij betreft goed aan de pasta blijven hangen. Dit gerecht is super simpel, maar zo heerlijk romig en smaakvol dat het waarschijnlijk je nieuwe favoriet gaat worden.

Romige spaghetti

Dat romige komt door de combinatie tomaat en mascarpone. Het is de bedoeling dat je de tomaat inkookt tot een dikke saus en dan de mascarpone en wat kookvocht erbij doet. De mascarpone maakt het dus romig en het pastawater zorgt ervoor dat de saus genoeg zetmeel bevat. Dat zorgt ervoor dat de saus aan de pasta blijft plakken. Aangezien je pastawater redelijk zout moet maken, net zo zout als zeewater, heb je daarmee direct je gerecht op smaak gebracht.

Burrata

Burrata is het romige broertje van mascarpone. Tegenwoordig is het bij de meeste supermarkten wel te koop, gelukkig!

Vegetarisch

In deze variant zit geen vlees of vis. Mocht je dat graag willen toevoegen, dan kan ik garnalen adviseren! Of rivierkreeft. De milde smaken van deze vis passen goed bij dit delicate gerecht. Al moet ik zeggen dat ik vlees of vis echt niet heb gemist, de vega variant is lekker licht en ideaal voor in de lente en zomerperiode.

romige spaghetti met mascarpone
Pin recept
Recept afdrukken
3.86 van 7 stemmen

Romige spaghetti met mascarpone

Romige spaghetti met mascarpone
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik hele tomaten in blik a 400 gram
  • 3 flinke el mascarpone
  • handje rucola
  • 1 bol burrata
  • peper, zout en chilivlokken

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld al dente in gezouten water.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort aan op laag vuur. Voeg de tomaten toe en prak deze een beetje fijn.
  • Belangrijk: Kook nu de tomaten tot je een dikke saus hebt, alle vocht moet eruit gekookt zijn. Duurt een paar minuten.
  • Voeg dan de mascarpone toe en meng. Voeg de spaghetti en een kleine juslepel pastawater toe en meng.
  • Haal van het vuur, voeg als laatste de rucola toe en meng. Proef of je het gerecht nog verder op smaak moet brengen met peper of zout.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de burrata over de pasta en garneer met chilivlokken en peper. Dien direct op.

Fan van spaghetti, probeer dan eens met coquilles of deze met garnalen.