Romige spaghetti met mascarpone
Romige spaghetti met mascarpone
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd19 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: romige spaghetti
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 1 el olie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik hele tomaten in blik a 400 gram
- 3 flinke el mascarpone
- handje rucola
- 1 bol burrata
- peper, zout en chilivlokken
Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld al dente in gezouten water.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort aan op laag vuur. Voeg de tomaten toe en prak deze een beetje fijn.
Belangrijk: Kook nu de tomaten tot je een dikke saus hebt, alle vocht moet eruit gekookt zijn. Duurt een paar minuten.
Voeg dan de mascarpone toe en meng. Voeg de spaghetti en een kleine juslepel pastawater toe en meng.
Haal van het vuur, voeg als laatste de rucola toe en meng. Proef of je het gerecht nog verder op smaak moet brengen met peper of zout.
Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de burrata over de pasta en garneer met chilivlokken en peper. Dien direct op.