Dit gerecht is wederom zó simpel, maar zó lekker! Ik heb dit zelf gegeten als hoofdgerecht, maar het lijkt me ook heerlijk als bijgerecht bij een bbq.
Koolhydraatarm
Deze salade op zichzelf is een ideaal koolhydraatarm gerecht. Door de roomsaus en bacon blijf je namelijk lekker lang vol zitten. Wil je op de calorieën letten, gebruik dan light producten maar hou er dan ook rekening mee dat je misschien later op de avond wel weer trek hebt.
Bijgerecht
Serveer je dit als bijgerecht, maak er dan heerlijk geroosterde aardappelen bij. Ik vermoed dat dit een fantastische combinatie is. Ook een stokbroodje met kruidenboter past er natuurlijk perfect bij.
Bacon
Wist je dat Nederlandse bacon vaak naar Engeland geëxporteerd wordt? In Nederland wordt voornamelijk buikspek verkocht. Persoonlijk ben ik niet zo dol op buikspek, ik vind het veel te vet. Liever geef ik iets meer geld uit voor echte bacon, maar als jij wel van spek houdt dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken.
Snel en makkelijk
Dit recept is naast makkelijk ook erg snel. Je kookt de broccoli namelijk niet zo lang, je wil wel een bite behouden. In de tussentijd bak je de bacon, meng je de saus, snij je de rode ui en meng je daarna alles door elkaar. Je moet alleen de broccoli echt goed afgieten want als het te vochtig is wordt je saus te dun en dan heb je onderin je saladeschaal een soepje in plaats van een lekkere salade.
Romige broccoli salade met bacon
Ingrediënten
- 1 grote broccoli
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 200 gram roomkaas
- 150 ml kookroom
- 6 plakjes bacon
- handje verse koriander
- peper en zout
Instructies
- Maak de broccoli schoon en kook de roosjes in ruim water met wat zout
kort totdat ze beetgaar zijn, zo’n 3 a 4 minuten. Giet dan het water
goed af en laat een beetje afkoelen. - Bak ondertussen de bacon totdat deze bruin en goed knapperig is. Laat dit vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
- Snij de rode ui fijn en zet apart. Meng de roomkaas met de kookroom en
de knoflook. Roer goed door. Je wil dat dit een dikke saus wordt, niet
te dun want dan blijft het niet plakken aan de broccoli. - Meng de rode ui met de broccoli en de helft van de saus en meng goed. Breng vervolgens nog op smaak met peper en zout.
- Dien je salade op met de bacon, wat verse koriander en doe nog wat extra saus eroverheen.