Ik vind pasta en Boursin een perfecte combinatie, dus ik heb weer een topper voor je gemaakt. Ravioli in een Boursin saus. Het voordeel van Boursin gebruiken voor je pastasaus is dat je het eigenlijk niet meer verder op smaak hoeft te brengen omdat alle smaken al in de Boursin zit.

Ravioli in een Boursin saus

Ik heb voor dit recept zelf ravioli gemaakt en deze gevuld met garnalen en spinazie, maar je kunt ook dit ook maken met gekochte (verse) ravioli. Ik adviseer om dan op zoek te gaan naar een ravioli met garnalenvulling, of anders een ravioli met kaas/spinazie. Sowieso voegen we(extra) spinazie en garnalen toe aan de saus. Gebruik je een kaasravioli, voeg dan meer spinazie en garnalen toe aan de saus.

Op het maken van de ravioli na is dit een super snel recept. Verse ravioli hoeft maar 3 a 4 minuten te koken en in de tussentijd maak je de saus met Boursin Zacht&Romig. Voeg de pasta toe aan de saus, meng alles nog goed door en dat is het!

Pasta maken

Om zelf pasta te maken is het ’t makkelijkst als je een pastaroller hebt. De pastavellen rol je uit tot stand 8 a 9, dan leg je theelepels van de vulling op het deeg met 2 centimeter ruimte ertussen en dan leg je er voorzichtig een ander vel op. Ik heb een ronde ravioli uitsteekvorm gebruikt, maar je kunt ook de ravioli ’s snijden en met een vork dicht duwen. Belangrijk is het dat er geen lucht in je ravioli zit, anders springen ze makkelijker open tijdens het koken.

Ravioli in een Boursin saus
Ravioli in een Boursin saus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Ravioli in een Boursin saus

Ravioli in een Boursin saus
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd2 uur
Porties: 2

Benodigdheden

  • pastamachine

Ingrediënten

Voor de pasta

  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • flinke snuf zout
  • 1 el olie
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram roze garnalen, fijn gehakt
  • 75 gram ricotta
  • peper en zout

Voor de saus

  • 1 el olie
  • 75 gram spinazie
  • 25 gram roze garnalen
  • 60 gram Boursin
  • 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+extra voorgarnering)
  • Handje walnoten, fijngehakt
  • Optioneel: Chilivlokken

Instructies

  • Meng voor de pasta de bloem met de eieren en het zout en kneed tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie el laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en wok de spinazie tot dit geslonken is. Hak grof even door en meng met de garnalen en ricotta en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het pastadeeg in 4 delen, duw het deeg een beetje plat en haal door de wijdste stand op de pastaroller. Herhaal dit tot je bij stand 8 a 9 ben en je dunne en lange lasagnevellen hebt. Bebloem het deeg en leg opzij, herhaal met de rest.
  • Leg een vel op het aanrecht, verdeel hier hoopjes vulling op (1 theelepel per hoopje) met 2 centimeter ruimte uit elkaar. Leg een ander vel pasta eroverheen, zorg dat er geen lucht tussen zit, en druk met een ravioli vorm het deeg uit. Leg op een bebloemde bakplaat terwijl je het proces herhaalt met het overige deeg
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de ravioli in 3 a 4 minuten gaar.
  • In de tussentijd verhit je in een koekenpan de olie en bak je de spinazie aan tot dit geslonken is. Voeg de garnalen, de Boursin, een kleine juslepel pastawater toe en de parmezaan toe. Meng door tot de parmezaan gesmolten is en voeg dan de ravioli toe.
  • Serveer de ravioli met wat extra parmezaanse kaas en optioneel wat chilivlokken.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Ook een liefhebber? Probeer dan eens deze orzo met Boursin en kipgehaktballen.