Een combinatie van al mijn favoriete ingrediënten, orzo met Boursin en kipgehaktballen. Het is een super simpel gerechtje om te maken en fantastisch lekker.

Orzo met Boursin en kipgehaktballen

Orzo is een pastasoort die je op dezelfde manier bereidt als risotto, het is alleen sneller klaar. Verder zorgt de boursin voor heel veel smaak en hoef je nog maar weinig toe te voegen! Net als met risotto voeg je dus bouillon toe en kook je zo de orzo gaar. Wanneer het gerecht afkoelt stolt alles nog een beetje, dus het is niet erg als het nog een beetje nattig overkomt wanneer je het van het vuur haalt. Mocht je orzo te droog zijn, dan kan je altijd wat extra bouillon toevoegen. De hoeveelheid bouillon hangt ook een beetje af van hoe hoog je vuur staat, hoeveel vocht er verdampt.

Je kunt verder een andere kruidenkaas gebruiken, maar ik ben dit jaar Boursin ambassadeur (en al mijn hele leven lang een groot fan) dus ik gebruik altijd Boursin.

De kipgehaktballen bak je in een aparte pan, terwijl die bakken maak je de orzo. Zo kan je lekker multitasken en is alles snel klaar.

Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Pin recept
Recept afdrukken
4.08 van 14 stemmen

Orzo met Boursin en kipgehaktballen

Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de orzo

  • 1 el olie
  • 150 gram orzo
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 gram boursin knoflook en kruiden
  • 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 3 handen spinazie
  • peper, zout en chilivlokken

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 20 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 el zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de orzo kort aan tot glazig. Voeg dan de bouillon toe en roer regelmatig door tot de orzo gaar is. Mocht het te droog worden, dan kan je extra bouillon toevoegen.
  • Meng voor de kipgehaktballen de kip met het ei, de paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie en breng op smaak met peper en zout. Maak ballen van ongeveer 2cm diameter. Verhit de olie in een koekenpan en bak rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Voeg, wanneer de orzo gaar is, de boursin en parmezaanse kaas toe en roer door.
  • Voeg als laatste de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dien de orzo op met de kipgehaktballen en garneer met verse peterselie en chilivlokken

Net zo’n fan van orzo als ik? Probeer dan eens dit recept met garnalen en feta.