Orzo met garnalen en feta

Orzo met garnalen en feta

Weer een Grieks geinspireerd gerecht, namelijk tomaten orzo met garnalen en feta.

Orzo met garnalen en feta

Dit gerecht heeft wat weg van deze garnalen saganaki, alleen dan vullender vanwege de orzo. Ik ben de laatste tijd helemaal dol op orzo, dus je kan wat meer recepten ermee verwachten.

Orzo is een pastasoort die eruit ziet als rijst. De bereiding lijkt op dat van risottorijst, de pasta absorbeert het vocht tijdens het koken. Je hoeft het alleen niet steeds te roeren en is het een stuk sneller gaar. Daarom kan je het ook in de oven bereiden, zoals bij dit gerecht met stoofvlees.

Je koop orzo in de supermarkt, het ligt bij de pasta’s.

Voor de garnalen gebruik ik altijd ongepelde diepvries garnalen. Deze ontdooi ik, pel ik en dep ik dan heel goed droog. Dat laatste is belangrijk bij het bakken. Zijn je garnalen te vochtig, dan zullen ze eerder in hun eigen vocht koken dan dat ze goed bakken en dat doet de structuur weinig goed. Dus goed droog deppen en dan pas bakken.

Orzo met garnalen en feta

Dit fijne eenpansgerecht is dus relatief snel klaar en makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer? Oh ja, het moet eruit zien alsof het niet zo makkelijk is om te maken? Ook check!

Orzo met garnalen en feta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Orzo met garnalen en feta

Orzo met garnalen en feta
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 12 gamba's rauw
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 150 gram orzo
  • 1 blik tomatenblokjes (ik gebruik altijd Mutti)
  • 500 ml groentenbouillon
  • 200 gram spinazie
  • 75 gram feta
  • handje peterselie, fijngehakt
  • partje citroen

Instructies

  • Maak de garnalen schoon en dep goed droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de sjaot, knoflook paprikapoeder, oregano, zout, peper en chilivlokken tot roze en gaar. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de orzo aan de pan toe en bak een minuut mee tot glazig. voeg de tomatenblokjes toe en roer door.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en roer door. Laat pruttelen tot het vocht is opgenomen en voeg dan de rest toe. Orzo heeft ongeveer 10 minuten nodig voordat het gaar is.
  • Voeg na 9 minuten de garnalen en spinazie toe en roer door, de garnalen kunnen nu nog even mee opwarmen. Verkruimel 2/3 van de feta en roer door de orzo. Proef of je het nog verder op smaak moet brengen met peper en/of zout en breng ook op smaak met een beetje citroensap.
  • Dien de orzo op met de achtergehouden verkruimelde feta eroverheen samen met de fijngehakte peterselie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *