giouvetsi Rundvlees stoofschotel met orzo

Giouvetsi: Rundvlees stoofschotel met orzo

Deze rundvlees stoofschotel met orzo is heel puur van smaak, daarom is het zo belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt.

Giouvetsi, rundvlees stoofschotel met orzo

Ik heb voor dit recept, in samenwerking met Bord Bia (irishbeef.nl), Iers rundvlees gebruikt. Smaak en malsheid wordt onder andere bepaald door het ras, maar ook door voeding en beweging. Ierse runderen lopen gemiddeld 220 dagen per jaar buiten en grazen dan van gras. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en mals vlees.

Stoven

Omdat het opeens weer een stuk kouder is heb ik echt behoefte aan winterse comfortfood gerechten. This does the trick. Het vlees is eerst gestoofd tot het heerlijk zacht is en daarna gaat het met de orzo de oven in zodat en de orzo kan garen maar ook het vlees een beetje een knapperig randje krijgt.

Salade

Er gaat wortel en ui door dit gerecht, maar verder geen groenten. Om dit op te lossen vind ik het fijn om er een simpele groene salade met wat olijfolie bij te serveren. Ben jij net als ik ook fan van carbs of carbs kan je er ook wat stokbrood bij doen!

giouvetsi Rundvlees stoofschotel met orzo
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Giouvetsi, rundvlees stoofschotel met orzo

Giouvetsi, rundvlees stoofschotel met orzo
Bereidingstijd30 min
Totale tijd3 uur 30 min
Porties: 3

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen, in stukken gesneden
  • scheut olijfolie
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1/2 blik tomatenblokjes in blik a 400 gram
  • 250 gram orzo
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olie in een sudderpan. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak aan in de pan tot de buitenkant mooi bruin is. Voeg de wortel, ui en kaneel toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Blus dan af met de rode wijn. Laat dit pruttelen tot de wijn bijna helemaal verdampt is en voeg dan de tomatenblokjes toe. Voeg water toe totdat het vlees onder water staat en laat dan met de deksel op de pan sudderen tot gaar.
  • Kijk af en toe of het vlees nog onder water staat. Zo niet, voeg dan meer water toe. Bij mij duurde het 1.5 uur voordat het vlees zacht was, maar dit is afhankelijk van hoe groot je stukken zijn (dit deel kan je ook van tevoren maken).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Voeg wat olijfolie in een andere pan toe en bak de orzo 2 minuten tot glazig.
  • Meng de orzo met het vlees en voeg doe alles in een ovenschaal. Voeg eventueel water toe zodat de orzo onder staat. Dek af met aluminium folie en bak 15 minuten in de oven.
  • Haal de folie eraf, is de orzo droog voeg dan nog wat water toe en roer door, en bak nog eens 15 minuten af in de oven.
  • Dien op met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *