Zoals je misschien op mijn website kunt zien ben ik dol op pasta en deze ravioli in een boterige citroen parmezaansaus is mijn nieuwe verslaving.

Ravioli in een boterige citroen parmezaansaus

Ik heb voor dit gerecht niet zelf ravioli gemaakt. Dat komt omdat je tegenwoordig overal goede verse ravioli kunt kopen en daarnaast is het juist zo fijn dat dit een heel snel gerecht is. Zelf ravioli maken kan, maar dan is het dus niet meer snel.

Ik heb dit van de week 2x gemaakt, de ene keer met een ravioli gevuld met garnaal en de andere keer een ravioli gevuld met 3 kazen. Allebei heerlijk.

Sowieso is een botersaus heerlijk bij ravioli, zo heb ik hier een versie met bruine boter gemaakt, maar hier heb je ook nog het frisse van de citroenrasp en het umami van de parmezaan. Ik gebruik voor dit soort gerechten trouwens nooit citroensap. Het wordt dan al snel te zuur. Ik gebruik enkel citroenrasp. Zo heb je wel de smaak van citroen, maar zonder dat het zuur wordt.

Ravioli in een boterige citroen parmezaansaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Ravioli in een boterige citroen parmezaansaus

Ravioli in een boterige citroen parmezaansaus
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • olie
  • 200 gram aspergetips
  • 250 gram ravioli naar keuze
  • 50 gram roomboter
  • 1 el creme fraiche
  • 40 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • rasp van een halve citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en bak de asperges kort aan tot beetgaar.
  • Verhit intussen een pan met gezouten water en kook de ravioli zoals op de verpakking vermeld. Verse ravioli hoeft meestal maar 4 minuten te koken.
  • Verhit intussen in een koekenpan de boter. Voeg wanneer de boter gesmolten is de creme fraiche, parmezaan en citroenrasp. Roer met een garde stevig door tot je een homogene saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de ravioli met een juslepel pastawater toe aan de saus en meng door tot de saus aan de ravioli blijft hangen.
  • Serveer de ravioli met de asperges. Garneer met extra parmezaanse kaas en grof gemalen zwarte peper.