Een nieuw recept met bruine boter, ravioli met champignons in bruine boter. Waarom is bruine boter nou zoveel lekkerder dan gewone boter? Omdat er een heerlijke rijke en notige smaak vrijkomt. Hoe maak je het? Dat is simpel, je laat boter gewoon wat langer opstaan dan normaal totdat het bruin is en zwarte spikkels ontstaan.

Ravioli met champignons in bruine boter

Het gerecht ziet er indrukwekkend uit en zo smaakt het ook, maar het is eigenlijk heel simpel. De truc is om de champignons goed te bakken. Dit duurt een stuk langer dan je waarschijnlijk denkt. Je moet eerst al het vocht eruit bakken voordat je ze goed bruin kunt bakken. Houd rekening met ongeveer 15 minuten.

In de tussentijd kan je water opzetten en ravioli koken. Ik gebruik zelf graag verse ravioli, dan duurt het koken maar een paar minuten. In dit geval had ik een ravioli met burrata en tomaat gebruikt, maar je kunt allerlei soorten gebruiken. Je kunt ook je ravioli zelf maken, het recept voor verse pasta staat in mijn kookboek Vers Deeg.

Vervolgens serveer ik de ravioli met burrata en een beetje truffelolie. De truffelolie is optioneel, maar voegt wel een extra smaakdimensie toe. Ik zou ‘m zeker niet overslaan!

Ravioli met champignons en bruine boter
Ravioli met champignons en bruine boter
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Ravioli met champignons en bruine boter

Ravioli met champignons en bruine boter
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd24 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram ravioli (naar keuze)
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 75 gram roomboter
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 kleine bolletjes burrata
  • scheutje truffelolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de champignons hierin tot ze goed bruin zijn. Wacht tot het vocht verdampt is, breng dan op smaak met peper en zout en voeg de rozemarijn toe, en ga dan verder met bakken, je wil droge en aangebakken champignons.
  • Verhit intussen een pan met gezouten water.
  • Haal de champignons uit de pan en voeg de overige 50 gram boter toe. Laat op laag vuur staan tot lichtbruin en er zwarte spikkels in komen. Haal van het vuur af en voeg de champignons weer toe.
  • Kook de ravioli tot gaar, bij verse ravioli duurt dit meestal zo'n 3 minuten.
  • Voeg de ravioli aan de champignons toe en meng voorzichtig met de saus. Schep eerder op dan mengen, ravioli kan snel scheuren.
  • Verdeel over 2 borden, serveer met een klein bolletje burrata, wat truffelolie en een laatste beetje peper.