Porties: 2 a 3

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 45 minuten


Ik zat vorige keer op de website van de Albert Heijn naar de bonus aanbiedingen te kijken en toen zag ik..pompoenlasagne vellen. Je snapt dat ik dat moest proberen! Zeker toen is zag ‘te gebruiken als gewone lasagnevellen’.

Ik had wilde plannen voor een heerlijke lowcarb canneloni met een spinazie/ricotta vulling en een heerlijke bechamelsaus.

Ik had een klein beetje mijn twijfels toen ik het in mijn handen had in de AH want het waren gewoon best dikke plakken rauwe pompoen. En eerlijk, ik weet ook niet waarom ik iets anders verwacht had, maar ik werd verleid door “te gebruiken als gewone lasagne” en hmmm dat viel een beetje tegen.

Ik heb nog geprobeerd de pompoenvellen eerst te koken zodat ze wat zachter zouden zijn en ik misschien toch nog canneloni kon maken. Nou, je kan aan de foto zien dat dát niet gelukt is.

Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee! Anders stond dit gerecht niet op mijn site 🙂

nadat ik het canneloni plan had laten varen ben ik gewone lasagne gaan maken. Heb nog steeds een tomatensaus en ricotta/spinazie gebruikt, maar de bechamel heb ik achterwege gelaten. Leek me iets teveel kaas allemaal.

Ik heb wel gemerkt dat je de saus echt goed op smaak moet brengen en genoeg zout moet gebruiken anders blijft dit gerecht erg flauw. Verder raad ik ook zeker aan de vellen eerst te koken anders duurt het eeuwen voordat de pompoen gaar is. De gebruiksaanwijzing zegt 30 minuten in de oven op 180 graden, maar ik kan je vertellen dat het dan echt niet zacht genoeg is.

Ingrediënten

  • 1 pakje pompoenlasagne
  • 1 blik tomatenblokjes
  • half blokje bouillon
  • 1 el oregano
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • 250 gram diepvriesspinazie
  • 1 bak ricotta
  • 75 gram mozzarella (geraspt niet een bol want daar zit teveel vocht in)
  • optioneel: verse basilicum

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Kook de pompoenbladen een aantal minuten totdat deze wat zachter zijn. Ik heb ze ongeveer 5 a 7 minuten gekookt.

3. Meng de tomatenblokjes met de kaneel, oregano, bouillon, peper en zout.

4. ontdooi de spinazie in gebruik een vergiet om alle vocht eruit te drukken. Meng dan met de ricotta en breng ook dit weer op smaak met peper en zout.

5. Pak een ovenschaal erbij. Begin met een laagje tomatensaus, pompoenvel, ricottamengsel, tomatensaus etc etc.

6. Sluit af met een pompoenvel, doe daar nog wat tomatensaus op en beleg dan met de kaas.

7. Bak af in de oven voor 25 minuten. Laat na het bakken in de oven nog 5 minuten afkoelen en stevig worden. Garneer als laatste met verse basilicum, maar dit is optioneel.