Deze pittige gehaktballen werden vroeger in mijn familie altijd gemaakt. Elke verjaardag stonden we weer op tafel en ze waren altijd een hit! Gewoon met een prikkertje erin en gaan.

Gehaktballen

Ik ben niet een super fan van de traditionele gehaktballen, maar deze variant vind ik super. Door de chilipeper, de ketjap en de sambal wordt deze bal echt naar een nieuwe hoogte getild.

Bloemkoolpuree

Ik ben dol op de combinatie met bloemkoolpuree. Je hebt dan én meteen groenten op én ben ik ook gewoon niet zo dol op aardappelpuree. Wil jij deze ballen ook maken met bloemkoolpuree, klik dan hier voor dat recept!

Op een broodje

Wil je deze bal als lekkere lunch, probeer het dan eens op een broodje. Ideaal met een klodder mayonaise!

Pittige gehaktballen

Pittige gehaktballen, lekker op een broodje of met (bloemkool)puree
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • peper en zout
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • scheutje water

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng hier je gesnipperde ui, paneermeel, fijngehakte knoflook en fijngesneden chilipeper doorheen en kneed goed door.
  • Rol nu kleine balletjes en bak af ik een koekenpan tot ze rondom aangebakken zijn.
  • Giet een flinke scheut ketjap erbij, een lepel sojasaus en een theelepel sambal.
  • Roer door met de gehaktballen zodat alles gemengd en onder de saus zit. Doe er een beetje water bij om echt een saus te krijgen. Ook moeten de gehaktballen nu garen en zonder water dikt de saus teveel in.
  • Laat sudderen totdat de gehaktballen klaar zijn en de saus de juiste dikte heeft.