Ik had het vorige over mijn favoriete lunch. Dat was toen een broodje caprese met truffelpesto, maar mijn favoriete lunch verandert eigenlijk best vaak πŸ™‚

Van we week was dit mijn lunch en ik moet zeggen..dit is toch ook echt heerlijk!

Toast met avocado, harde geitenkaas en een perfect ei. Dat kan een gepocheerd ei zijn of een gebakken ei. Als het eiwit maar gestold is en het eigeel nog zacht.

Er zijn weinig dingen waar ik meer een hekel aan heb, qua eten dan, dan aan een snotei. Je weet wel, van die vieze rillerige flubbertjes…brrr.

Dat zal met dit ei niet gebeuren want daar heb ik een strucje voor, of tegen. het is maar hoe je het bekijkt πŸ™‚

Ik gebruik trouwens altijd de 50+ belegen geitenkaas, dat vind ik de lekkerste combi met de andere smaken. Dus niet van die zachte geitenkaas, maar gewone plakken.

recept:

  • toast
  • avocado
  • geitenkaas
  • eieren
  • beetje boter
  • peper en zout
  • aantal druppels water
  • anti-aanpakpan
  • deksel

1. Toast je brood als eerste. Dit doe ik omdat het brood dan wat kan afkoelen want warme toast maakt het geheel een beetje soggy.

2. Verhit een beetje boter in een anti-aanbak pan. Zodra de boter gesmolten is, breek je een ei in de pan open. Doe dit voorzichtig want we willen een hele dooier. Laat het ei even staan op gemiddeld vuur totdat de randjes gestold zijn. Pak wat water en doe dit in de pan. Je zult zien dat het direct gaat stomen. Doe de deksel op de pan en laat staan. Door de stoom krijg je perfect gestold eiwit, maar blijft de dooier dus nog lekker zacht. Zet het vuur uit als het eiwit is gestold.

3. Ondertussen prak je de avocado en smeer je dit op je toast, plak geitenkaas erop en als laatste het ei.

4. breng nog even op smaak met wat peper en zout en optioneel wat chilivlokken.

Enjoy!