Pavlova met fruit

Pavlova met slagroom, frambozen en bosbessen

Dit is zo’n feestelijk toetje! En je kan het super makkelijk van tevoren bereiden. De merengue duurt even, maar wanneer je dat klaar hebt staan dan ben je zo klaar!

Meringue voor pavlova

Voor perfecte meringue zijn er een aantal tips, ik adviseer je dat vooral te lezen. Het is namelijk super irritant wanneer je verwacht witte meringue uit de oven te trekken en dan zijn ze bruin. Wel grappig, op wikipedia staat dat je pavlova maakt met bloem door de eiwitten maar dat doen wij lekker niet. De foto op deze pagina is trouwens ook een mooi voorbeeld van hoe je je pavlova niet wil hebben.

Eigen keuze aan fruit

Voor dit toetje kan je allerlei soorten fruit gebruiken. Ik ben dol op de combinatie bosbes en framboos, maar kijk ook vooral naar wat er in het seizoen is.

Pavlova met fruit

Pavlova met slagroom, framboos en bosbessen
Bereidingstijd30 min
Totale tijd2 uur
Porties: 3

Ingrediënten

  • 100 gram eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl cream of tartar
  • 1/2 el citroensap
  • 1/2 el maizena
  • slagroom
  • fruit naar keuze
  • poedersuiker (optioneel)

Instructies

  • Klop de eiwitten op met de cream of tartar totdat het al een beetje stijfgeklopt is. Voeg de suiker toe en klop helemaal stijf en zodat alle suikerkorrels opgelost zijn. Voeg de citroensap en maizena toe en klop nog 30 seconden door.
  • Verhit de oven voor op 130 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel de eiwitten over 3 bergjes. Duw het midden een beetje naar beneden, hier komt straks de slagroom in.
  • Schuif de meringue de oven in en verlaag de temperatuur direct naar 90 graden. Bak 90 minuten af en zet de oven uit. Laat de meringue in de oven afkoelen.
  • Wanneer het tijd is om op te dienen, verdeel dan wat slagroom over de meringue, garneer met vers fruit en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.

2 Comments

  • Avatar

    Birgit

    Hi Claudia,
    Zou je in dit recept de slagroom kunnen vervangen met bijvoorbeeld witte chocolademousse? Of wordt het dan te zoet? Let me know!

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Oeh ik ben bang dat dat wel iets te zoet wordt! Mijn man vond het nu al erg zoet, haha, ik vond van niet maar zeker witte chocomousse is van zichzelf al best heftig natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch