Pasta Carbonara komt van origine uit Rome en is een super simpel gerecht met weinig ingrediënten.
Spaghetti, guanciale, pecorino, eieren en zwarte peper. Ik geef toe, weinig groenten in dit gerecht maar dan maak je er maar een salade bij ofzo!
Carbonara
Waar de naam precies vandaan komt is onduidelijk, wel komt het dus uit Rome. Het is door de weinig ingrediënten echt een poormans dish. Het lijkt ook wel veel op cacio e pepe, met uitzondering van het ei dan. Ik vind het een fantastisch gerecht, weinig moeite maar wel veel smaak.
Geen room
Waar ik met de guanciale nog wel eens valsspeel door het te vervangen door pancetta oid is geen room toevoegen echt een must. Het hele gerecht verandert daar namelijk door. Je krijgt een romige consistentie door de eieren snel door de spaghetti te mengen. Je hebt ook echt geen room nodig.
pasta carbonara
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 75 gram guanciale (of iets anders spek achtig)
- 2 tenen knoflook
- 2 eieren
- 100 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
- peper en zout
- klontje boter
Instructies
- Kook de spaghetti in gezouten water al dente en giet dan af.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg de guanciale toe. Kneus de knoflook, dit doe je door het iets zwaars op het teentje te slaan, en voeg ook toe. Bak totdat de guanciale knapperig is.
- Mix de eieren samen met de Parmezaan met een beetje zwarte peper.
- Haal de knoflook uit de pan en voeg de spaghetti toe, bewaar het kookvocht. Haal dan van het vuur af en voeg het eimengsel toe. Roer door en til de spaghetti ook op tijdens het mengen, zo glijdt de saus naar beneden en mengt alles goed. Meng totdat je de juiste dikte saus hebt bereikt, vind je het te dik voeg dan wat pastawater toe.
- Breng het gerecht verder op smaak met peper en zout naar smaak en serveer direct.
Dante zegt:
Deze vandaag voor het eerst geprobeerd. Wat is dit een heerlijk recept!
foodfromclaudnine zegt:
Fijn om te horen!