Hier combineer ik mijn 2 favoriete dingen, pasta pesto met kipgehaktballen. Ik weet het, de pijnboompitten kosten een vermogen op het moment maar je kunt die in je pesto ook vervangen door andere noten (cashew bijvoorbeeld) of je maakt dit met een potje pesto.

Pasta pesto met kipgehaktballen

Zelfgemaakte pesto vind ik wel het lekkerst, maar als je haast hebt, of gewoon geen zin, is het echt geen schande om een potje pesto te gebruiken. Wil je wel zelf aan de slag? Gebruik dan dit recept (oh brr die foto, snel eens wat aan doen).

Voor de kipgehaktballen heb je kipgehakt nodig. Kan je dat zo snel niet vinden? Haal dan kipfilet en pureer dat fijn in een foodprocessor of blender.

Verder heb ik hier het gerecht gegarneerd met parmezaanse kaas, maar stieken vind ik geraspte belegen kaas lekkerder over pasta pesto. Parmezaanse kaas maakt dit gerecht namelijk al snel wat droger, belegen kaas maakt het smeuiger.

Groenten

Ik had trouwens nog het briljante idee om hier gegrilde asperges doorheen te doen, maar dat ben ik totaal vergeten. Maar wil je toch graag wat groente erbij, dan kan ik dus of asperges aanraden of anders spinazie. De asperges rooster je apart en voeg je op het einde toe, de spinazie voeg je samen met de spaghetti toe en meng je door tot het geslonken is.

Pasta pesto met kipgehaktballen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta pesto met kipgehaktballen

Pasta pesto met kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 30 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper en zout

Verder

  • 250 gram spaghetti
  • 1 el olie
  • 4 el pesto
  • 2 el crème fraîche
  • peper, zout, chilivlokken

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld al dente in gezouten water.
  • Meng het kipgehakt met het ei, de paneermeel, parmezaan, knoflook- en uipoeder en breng op smaak met peper en zout. Maak ballen van ongeveer 3cm in diameter en bak in wat olie rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Voeg de pesto, creme fraiche en de spaghetti toe aan de pan met kipgehaktballen en meng door. Gebruik indien nodig wat pastawater om de saus wat losser te maken.
  • Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Ik gebruik altijd relatief veel chili omdat ik de combinatie met de pesto erg lekker vind. Dien op met extra parmezaan of geraspte belegen kaas (aanrader).