Aangezien je tegenwoordig miljonair moet zijn om pijnboompitten te kunnen kopen heb ik een heerlijke pasta met pistache pesto en burrata gemaakt. Volgens Bart is dit nog lekkerder ook!

Pasta met pistache pesto en burrata

Ik ga het mezelf niet te moeilijk maken dus ik heb op de markt al gepelde pistache noten gekocht. Is natuurlijk geen vereiste, maar dus wel lekker makkelijk. Let er even op dat als je gezouten pistache koopt, je geen zout meer hoeft toe te voegen. Koop je ongezouten, proef en voeg dan zout toe naar smaak. Sommige mensen hebben liever een vaste hoeveelheid zout die ze moeten toevoegen, maar het is zo persoonlijk. Als je relatief weinig zout gewend bent is alles al snel te zout. Daarom moet je je eten gewoon altijd proeven. Heb je het gevoel dat het een beetje vlak is, dan is zout vaak de redding (al kan een beetje citroensap vaak ook helpen).

Ik heb mijn pesto in een foodprocessor gemaakt, maar je kunt ook een vijzel gebruiken. Alles met de hand fijnhakken wordt lastig, dan heb je meer een soort chimmichurri dan een pesto.

Pasta met pistache pesto en burrata

Het recept is verder heel simpel. Je mengt de gekookte pasta met de pesto met een klein beetje pastawater en dan laat je alles even binden. Wat ook heel lekker is, wat ik altijd doe met normale pasta pesto, is een beetje creme fraiche toevoegen zodat je ook meer een romige saus hebt. Dat heb ik hier alleen niet gedaan omdat ik burrata heb toegevoegd en dat het hele gerecht al romig maakt.

Pasta met pistache pesto en burrata
Pin recept
Recept afdrukken
4.41 van 22 stemmen

Pasta met pistache pesto en burrata

Pasta met pistache pesto en burrata
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Benodigdheden

  • foodprocessor of vijzel

Ingrediënten

Voor de pesto

  • 30 gram basilicum
  • 100 gram pistachenoten, gepeld
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el citroensap
  • olijfolie, peper en zout

Verder

  • 225 gram pasta naar keuze
  • 3 bolletjes burrata (ik heb de mini versie van Zanetti gebruikt)

Instructies

  • Maal de basilicum, pistachenoten, knoflook, parmezaan en citroensap fijn en voeg dan net zoveel olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt (ongeveer 6 eetlepels maar meer als je 'm iets vloeibaarder wil hebben)
  • Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Voeg de gekookte pasta, de pesto en een klein beetje pastawater toe aan een pan en verhit tot je een saus hebt die aan de pasta blijft hangen.
  • Verdeel over 3 borden en dien op met een klein bolletje burrata per bord. Garneer eventueel nog met wat grof gemalen peper en chilivlokken.