koolhydraatarme pad thai
Avondeten,  Koolhydraatarm,  Lunch

Pad Thai zoodles

Ik heb dit gerecht maar Pad Thai zoodles genoemd, maar dat klopt natuurlijk niet want de letterlijke betekenis van Pad Thai is gebakken noodles. En de noodles moeten echt rijstnoodles zijn. Hier heb ik gebruik gemaakt van courgette zoodles dus een echte pad thai is het helemaal niet!

Gezond en koolhydraatarm

Maar dat maakt helemaal niets uit want het is lekker en ik wil wat minder koolhydraten en meer groenten eten. Ik probeer zoveel mogelijk balansmaaltijden te eten en deze zijn dan eigenlijk altijd koolhydraatarm. Op deze manier zor ik ervoor dat ik een beetje afval, of als ik héél veel heb gekookt en gegeten in ieder geval niet aankom.

Veelzijdig

Ik heb verder wel de klassieke kruiden en smaken gebruikt voor dit recept. En heerlijk dat het was! Je kan dit gerecht maken met kip of met garnalen. Ik heb hier gekozen voor kip. De saus heeft iets zuurs en iets zoets waardoor het heel lekker in balans is. De gehakte noten zorgen voor een lekkere crunch en de rode chili voor die heerlijke pittige bite. Al met al vind ik dit een super gerecht!

Ingrediënten pad thai zoodles

  • 2 courgettes
  • 1 grote kipfilet
  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnippers
  • 2 eieren
  • flinke hand tauge
  • koriander
  • limoen
  • rode chili peper
  • gehakte pinda’s
  • olie

Bereidingswijze pad thai zoodles

1. We maken eerst de saus. Meng de tamarinde pasta met de vissaus, sojasaus en de honing.

2. Maak zoodles van de courgette met behulp van een spiralizer.

3. Verhit olie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de kip toe en bak totdat dit gaar is.

4. Schuif dit naar de zijkant en op de andere helft roerbak je de eieren totdat je mooie scrambeled eggs hebt. Als de eieren gaar zijn, meng dan met de rest.

5. Voeg de zoodles toe en roer een minuutje door. Voeg als laatste de saus toe en verwarm het geheel. Voeg als allerlaatste de tauge toe. Dit doen we niet eerder omdat we willen dat de tauge nog lekker knapperig is.

6. Dien op met wat gehakte pinda’s, verse rode chili en verse koriander. Doe er een schijfje limoen bij zodat iedereen als laatste nog wat limoensap over het geheel kan sprenkelen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.