Als je op mijn site kijkt, dan weet je… ik ben verslaafd aan orzo. Dus weer een nieuw recept: orzo in een boter citroensaus met garnalen.

Orzo in een boter citroensaus met garnalen

Tegenwoordig is orzo heel makkelijk te krijgen. Gewoon in de supermarkt. Er zijn twee merken die veel te koop zijn. De orzo van La Molisana ligt bij de pasta en de orzo van Lassi staat bij de rijst. Geen idee waarom, want orzo is toch echt een pasta en geen rijst. Maar dus goed om te weten waar je het moet zoeken!

Ik ben verder dol op de combinatie boter/knoflook/citroensap en dit werkt altijd heel goed samen en ook hier. Het is verder een simpel gerecht zonder al te veel poespas, maar het is wel gewoon heel erg lekker.

Ben jij ook fan van orzo? Probeer dan eens deze versie met feta.

Garnalen

Ik koop zelf altijd rauwe ongepelde garnalen, dit zijn de grijze. Deze moet je laten ontdooien, pellen en schoonmaken en daarna heel goed droog deppen. Als ze goed droog zijn dan kan je ze bakken in de pan. Zijn ze erg vochtig, dan komt dit vocht tijdens het bakken vrij en ben je de garnalen meer aan het koken. Ik vind dat qua structuur minder lekker. Koop nooit de roze (al gekookte) garnalen, want deze worden enorm rubberig als je ze daarna nog bakt.

Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Orzo in een boter citroensaus met garnalen

Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

  • 400 gram rauwe garnalen, schoongemaakt en drooggedept
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 100 ml witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • 275 gram orzo
  • 500 ml bouillon
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • verse peterselie, peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak tot ze roze en gaar zijn. Zet opzij.
  • Voeg aan dezelfde pan de boter toe en fruit de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en citroensap.
  • Voeg de orzo toe en meng door, voeg de bouillon toe en laat dan 9 minuten pruttelen op laag vuur totdat de orzo gaar is (roer af en toe door).
  • Voeg de parmezaan toe en meng door tot dit gesmolten is. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Dien de orzo op met de garnalen en garneer met verse peterselie.