Het klinkt misschien een beetje vaag, mozzarella uit de oven met spaghetti, maar in Spanje heb ik ooit eens een voorgerecht gehad en dat was kaas in een tomatensaus uit de oven. Het werd geserveerd met brood, was heerlijk en leek me een fantastische maaltijd met spaghetti.

Mozzarella uit de oven met spaghetti

Als eerste bak je in een ovenbestendige pan een sjalot en knoflook aan. Dan voeg je cherrytomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met o.a. basilicum en laat dan even inkoken. In de tussentijd kan je het pastawater opzetten en de oven voorverwarmen. Dep een bol mozzarella goed droog en leg in de saus. Nu bak je dat in de oven af totdat de mozzarella gesmolten is. Daarna voeg je de spaghetti toe en meng je alles door. Zo simpel is het!

Omdat er relatief weinig ingrediënten doorheen gaan adviseer ik hier wel voor kwaliteit te gaan. Neem een goede buffelmozzarella bijvoorbeeld.

Wanneer je dit gerecht uit de oven haalt is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de spaghetti erdoorheen mengt. Mozzarella koelt namelijk snel af en is dan niet meer lekker slierterig en makkelijk te mengen.

Mozzarella uit de oven met spaghetti
Pin recept
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Mozzarella uit de oven met spaghetti

Mozzarella uit de oven met spaghetti
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 200 ml gezeefde tomaten (ik gebruik altijd Mutti)
  • 1 takje basilicum, blaadjes fijngehakt (+extra voor garnering)
  • 1/2 tl oregano
  • peper, zout en chilivlokken
  • 1 grote bol buffelmozzarella
  • 200 gram spaghetti

Instructies

  • Verhit in een ovenbestendige kleine pan (van ongeveer 20 a 22 cm in diameter) de olie en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak mee tot deze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de verse basilicum en oregano. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur zachtjes inkoken.
  • Verhit intussen de oven voor op 200 graden en breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
  • Dep de bol mozzarella droog en leg in de saus. Bak af in de oven totdat de mozzarella gesmolten is, zo'n 10 a 15 minuten.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng direct goed door.
  • Verdeel over twee borden, garneer met verse basilicum en optioneel wat chili flakes. Dien direct op.

Fan van spaghetti, probeer dan eens deze spaghetti met garnalen in een roomsaus.