Weet jij niet zo goed wat je met mosselen aan moet ? Dan heb je geluk, want ik heb ondertussen al heel wat recepten online staan, zoals deze spaghetti met mosselen en deze safraanrisotto met mosselen.

Mosselen

Wist je dat mosselen heel duurzaam zijn? Mosselen mogen het MSC-keurmerk voeren. Dat is een keurmerk op vis, schaal- en schelpdieren die afkomstig zijn van duurzame visserij. Mosselen met dit keurmerk zijn volledig traceerbaar, van boot tot bord.

Het kweken gebeurt dicht bij huis in de Oosterschelde en de Waddenzee, zonder dat enige toevoegingen nodig zijn. Kleine mosselen halen hun voeding zelf uit het plankton en groeien in zo’n 2 jaar uit tot een volwaardige schelp. De CO2-voetafdruk van mosselen is hierdoor 6x lager dan bij garnalen of kip en 8x lager dan bij rundvlees!

Lees meer over de duurzaamheid van mosselen op Mosselen.nl

Currysaus

Je mosselen in een currysaus gaar stomen, zorgt voor een heerlijke kruidige mossel en de saus kan je gebruiken om je brood in te dippen. Je kunt je favoriete currypasta hiervoor gebruiken, dit zorgt er ook nog eens voor dat je mosselen lekker snel klaar zijn.

Gekookte mosselen in een currysaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gekookte mosselen in een currysaus

Gekookte mosselen in een currysaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • stokbrood

Instructies

  • Verhit de olie in een hoge pan en fruit de currypasta even aan tot het lekker geurt. Voeg dan de kokosmelk toe en roer door totdat allesgemengd is.
  • Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan 3 à 5 minuten gaar stomen. Hussel af en toe door.
  • Dien direct op met stokbrood om in de saus te dippen.

Meer inspiratie opdoen voor lekkere en snelle mosselrecepten? Check dan de #mosselchallenge, waarin Katja Schuurman, Donnie en Eline de Munck binnen 15 minuten een mosselgerecht op tafel toveren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mosselen Zo uit Zeeland.