Op zoek naar wat inspiratie voor een everyday maaltijd? Deze maaltijdsalade met Ierse biefstuk en mozzarella is super snel klaar, maar is een echte comfortfood maaltijd.

Maaltijdsalade met biefstuk en mozzarella

Omdat het een relatief simpel recept is, is het belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt. Voor dit recept heb ik, in samenwerking met Bord Bia (irishbeef.nl), Ierse kogelbiefstuk gebruikt. Ik vind deze heerlijk mals, dat komt omdat Ierse runderen gemiddeld 220 dagen per jaar buiten lopen en grazen dan van gras.

Everyday

Je herkent dit vast wel, je komt thuis na een drukke dag en het liefst wil je zo kort mogelijk in de keuken staan. Dan komt dit recept goed van pas! Je hoeft namelijk enkel het vlees te bakken en de rest is koud en hoef je niet te bereiden. Serveer er een vers broodje bij en klaar ben je.

Ook een fan van Iers runvlees? Dan is dit stoofgerecht ook echt een aanrader.

Maaltijdsalade met biefstuk en mozzarella

Maaltijdsalade met biefstuk en mozzarella
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 2 Ierse biefstukken
  • 1 el roomboter
  • 2 handjes rucola
  • 1 blikje maïs, a 150 gram
  • 5 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el pestp
  • peper en zout
  • vers stokbrood

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan. Breng intussen de biefstukken ruim op smaak met peper en zout.
  • Bak de biefstuk aan beide kanten aan tot bruin, voeg dan de boter toe en bak verder tot de gewenste gaarheid (voor medium rare1 a 2 minuten per kant).
  • Meng de rucola, mais, radijs en in stukken gescheurde mozzarella door elkaar en verdeel over 2 borden.
  • Laat de biefstukken rusten en snij daarna in plakken. Verdeel over de 2 borden en verdeel als laatste de pesto over de salade.
  • Dien op met vers stokbrood.