Ik weet dat een recept goed is als ik naast me 3x hoor hoe lekker het is! Lemon pepper kipspiezen, hier geserveerd met een dikke knoflooksaus en homemade Griekse pita’s.

Lemon pepper kipspiezen

Deze kruiden zo je technisch gezien zelf kunnen maken, maar er gaat gedroogde citroenschil doorheen. Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik heb geen zin om dat zelf te maken als ik spontaan heb besloten deze spiezen te maken. Gelukkig is deze kruidenmix tegenwoordig steeds beter te vinden, zoals bij deze van Euroma, maar ook heb je vaak bij de toko verschillende merken die deze mix verkoopt. Er zit wel verschil in, sommige maken het namelijk met witte peper. In dat geval voeg ik zelf nog wat grof gemalen zwarte peper toe ook. Dat kan je goed zien aan de kleur. Is je kruidenmix wit met geel, dan nog wat zwarte peper toevoegen. Ook zit er in sommige kruidenmixen geen zout en in sommige wel. Ook belangrijk om te controleren.

Knoflooksaus en pita’s

Ik ben echt een snob als het gaat om knoflooksaus en maak ‘m altijd zelf. Dit keer net iets anders dan normaal, maar nog steeds super lekker en lekker dik. Griekse yoghurt, creme fraiche, knoflook en bieslook. That’s it! De pita’s zijn wat meer werk, maar is het zo waard. Het recept vind je hier terug inclusief filmpjes en duidelijke uitleg. Het is niet moeilijk om te maken, het belangrijkste is dat je goede bolletjes van het deeg maakt. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om een pita te vormen, maar worden zo alle gasbellen opgesloten in het deeg en dit puft tijdens het bakken uit = fluffy pita.

Lemon pepper kipspiezen

Lemon pepper kipspiezen
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 3

Benodigdheden

  • 6 satestokjes/spiezen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
  • 1 rode ui, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
  • 2 tl lemon pepper kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • eventueel gemalen zwarte peper en zout (afhankelijk of er zout in je kruidenmix zit en of je kruidenmix met witte peper is gemaakt)

Voor de knoflooksaus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el creme fraiche
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bieslook

Instructies

  • Meng de kip en de paprika en rode ui met de lemon pepper kruiden, olijfolie, citroensap en eventueel zwart gemalen peper en zout (let goed op of er al zout in je kruidenmix zit of niet). Laat 20 minuten marineren.
  • Meng voor de knoflooksaus de Griekse yoghurt met de creme fraiche, knoflook en bieslook.
  • Rijg de kip en groenten om en om aan de spiezen. Verhit intussen een grilpan.
  • Bak de spiezen rondom aan tot gaar. Probeer de spiezen zo min mogelijk te bewegen en schuiven zodat je die duidelijke grilstrepen behoudt.
  • Serveer de kipspiezen met de knoflooksaus en dus eventueel de pita's en een simpele salade.