1gele paprika, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
1rode ui, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
2tllemon pepper kruiden
2elolijfolie
1elcitroensap
eventueel gemalen zwarte peper en zout (afhankelijk of er zout in je kruidenmix zit en of je kruidenmix met witte peper is gemaakt)
Voor de knoflooksaus
3elGriekse yoghurt
3elcreme fraiche
3tenenknoflook, fijngehakt
1elbieslook
Instructies
Meng de kip en de paprika en rode ui met de lemon pepper kruiden, olijfolie, citroensap en eventueel zwart gemalen peper en zout (let goed op of er al zout in je kruidenmix zit of niet). Laat 20 minuten marineren.
Meng voor de knoflooksaus de Griekse yoghurt met de creme fraiche, knoflook en bieslook.
Rijg de kip en groenten om en om aan de spiezen. Verhit intussen een grilpan.
Bak de spiezen rondom aan tot gaar. Probeer de spiezen zo min mogelijk te bewegen en schuiven zodat je die duidelijke grilstrepen behoudt.
Serveer de kipspiezen met de knoflooksaus en dus eventueel de pita's en een simpele salade.