ik ben dol op pittig en zoete gerechten en deze krokante gochujang kip bowl is precies wat ik lekker vind. Sticky zoete en pittige saus. Niet een pit die je direct voelt, maar eentje waar je halverwege je maaltijd een loopneus van krijgt.

Krokante gochujang kip bowl

De kip paneer je met panko (dat is een grovere paneermeel dan de reguliere paneermeel, de panko ligt vaak bij de Japanse producten) en bak je in olie. Daarna dep je de kip in met de saus en dat is je fantastische krokante kip. Dit recept is trouwens afgeleid van een ander recept van mij, bao met krokante kip, maar daar frituur ik de kip en daar had ik hier geen zin in.

Die saus doe ik ook nog extra op de rijst, want hoe meer saus hoe beter wat mij betreft. Vind je het iets te pittig, dan kun je daar een beetje terughoudend mee zijn. Voor het frisse serveer ik er avocado, komkommer en rode kool bij. De rode kool is rauw, maar wordt al snel zachter doordat het opgewarmd wordt door de hete rijst. Een tip voor het heel fijn snijden van rode kool, gebruik een kaasschaaf. Zo krijg je die perfecte dunne sliertjes. Ook heel handig voor bijvoorbeeld coleslaw.

Krokante gochujang kip bowl

Krokante gochujang kip bowl
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/4 rode kool
  • 2 kipfilets
  • 1 ei, opgeklopt in een bordje
  • 75 gram panko, in een bordje
  • zonnebloemolie voor de kip om in te bakken
  • 2 tl sesamzaad
  • verse koriander (optioneel)

Voor de saus

  • 2 el gochujang
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Snij met een kaasschaaf de komkommer en de rode kool in dunne plakjes en reepjes. Snij de avocado in partjes. Zet opzij.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en verhit totdat de suiker gesmolten is.
  • Sla de kip plat zodat het overal even dun is. Breng op smaak met zout en haal eerst door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en krokant.
  • Smeer de kip na het bakken direct in met de saus.
  • Dien de rijst op met extra saus (hoeveelheid naar keuze), de kip, komkommer, rode kool en avocado en garneer met sesamzaad en optioneel verse koriander.