Ga terug
+ servings
Krokante gochujang kip bowl
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante gochujang kip bowl

Krokante gochujang kip bowl
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Krokante gochujang kip bowl
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/4 rode kool
  • 2 kipfilets
  • 1 ei, opgeklopt in een bordje
  • 75 gram panko, in een bordje
  • zonnebloemolie voor de kip om in te bakken
  • 2 tl sesamzaad
  • verse koriander (optioneel)

Voor de saus

  • 2 el gochujang
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Snij met een kaasschaaf de komkommer en de rode kool in dunne plakjes en reepjes. Snij de avocado in partjes. Zet opzij.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en verhit totdat de suiker gesmolten is.
  • Sla de kip plat zodat het overal even dun is. Breng op smaak met zout en haal eerst door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en krokant.
  • Smeer de kip na het bakken direct in met de saus.
  • Dien de rijst op met extra saus (hoeveelheid naar keuze), de kip, komkommer, rode kool en avocado en garneer met sesamzaad en optioneel verse koriander.