Krokante gochujang kip bowl
Krokante gochujang kip bowl
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Krokante gochujang kip bowl
Servings: 2
- 150 gram rijst
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 1/4 rode kool
- 2 kipfilets
- 1 ei, opgeklopt in een bordje
- 75 gram panko, in een bordje
- zonnebloemolie voor de kip om in te bakken
- 2 tl sesamzaad
- verse koriander (optioneel)
Voor de saus
- 2 el gochujang
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el sesamolie
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Snij met een kaasschaaf de komkommer en de rode kool in dunne plakjes en reepjes. Snij de avocado in partjes. Zet opzij.
Meng voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en verhit totdat de suiker gesmolten is.
Sla de kip plat zodat het overal even dun is. Breng op smaak met zout en haal eerst door het ei en dan door de panko.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en krokant.
Smeer de kip na het bakken direct in met de saus.
Dien de rijst op met extra saus (hoeveelheid naar keuze), de kip, komkommer, rode kool en avocado en garneer met sesamzaad en optioneel verse koriander.