frittata koolhydraatarm
Lunch,  Koolhydraatarm

Koolhydraatarme frittata

Vorig weekend heb ik dit gemaakt als ontbijt en later in de avond op de borrelplank erbij gelegd en mensen vinden het heerlijk!

Dat terwijl dit zo enorm simpel is! Je kan natuurlijk alles in een frittata doen wat je lekker vind en in huis hebt. Ik heb hier gekozen voor een simpele vega variant met spinazie en kaas.

Het recept voor een hele pan vol:

  • 10 Eieren
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram parmezaan
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout
  • 1/2 tl Knoflookpoeder
  • Chilipoeder
  • Beetje boter
  • Scheutje water

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Kluts in een kom de eieren met een scheutje water en de geraspte parmezaan en breng op smaak met peper en zout.

3. Verhit in een ovenbestendige koekenpan wat boter en roerbak hier de spinazie in met de Knoflookpoeder totdat de spinazie geslonken is.

4. Giet je eirenmengsel hier overheen en verdeel de spinazie nog totdat het een beetje evenredig is.

5. Zet je pan nu ongeveer 10 minuten in de oven. Haal eruit en verdeel dan de plakken mozzarella eroverheen.

6. Zet nog even 5 minuten terug (zet de grilstand aan als je die hebt) totdat de kaas mooi gesmolten is.

7. Laat heel even afkoelen, je zal zien dat je ei net omhoog gekomen is en nu weer inzakt zodat je een mooie frittata krijgt. Garneer eventueel met wat chilipeper en snij in punten.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.