Sofie en Jorrit hebben een nieuw kookboek uitgebracht, Lekker&simpel – elke dag. Helemaal nieuw is dit kookboek niet, het is een hernieuwde uitgave met nieuwe fotografie en een extra 50 recepten, de populairste recepten van hum website.

Mijn eerste indruk

De naam omschrijft het concept heel goed! De recepten zijn op het eerste gezicht inderdaad heel simpel. Hier komt voor mij dan ook meteen een minpuntje want ik maak graag alles zelf en als er in een recept 2 eetlepels pesto gebruikt word, dan wil ik ook graag weten hoe je die pesto dan maakt. Dat vind je in dit kookboek niet terug.

funfact

Op de achterkant van het kookboek staat dat er 125.000 exemplaren van zijn verkocht! Dat is écht heel erg veel!

Verdere indrukken

Ik moet onthouden dat het kookboek Lekker&Simpel heet want ik blijf een beetje hangen bij het “simpel”. Ik ben namelijk niet de juiste doelgroep voor dit kookboek. Ik hou van iets meer ‘wauw’ factor. In smaak en ook qua fotografie. Verder is het me opgevallen dat er een aantal slorige foutjes in zitten, zoals ingrediënten die wel op de ingrediëntenlijst staan, maar nergens in de bereidingswijze wordt vermeld.

Als je nagaat dat op het boek staat ” Sofie & Jorrit hebben niet zomaar de tekst en foto’s geknipt en geplakt en ‘hup naar de drukker ermee’. Nee, bijna alle recepten zijn opnieuw gemaakt, gefotografeerd en opgepoetst naar de ideeën van deze tijd. ” vind ik dat erg jammer. En dan helemaal als je bedenkt dat bij het recept dat ik heb gemaakt, de kip stroganoff, in de reacties op hun website bijvoorbeeld staat dat de oregano nergens in de bereiding wordt vermeld.

Verder lees ik online wel héél veel super positieve reacties, dus voor mensen die net beginnen met koken of misschien niet heel erg van koken houden maar wel gevarieerd willen eten zal dit een fantastisch kookboek zijn! Ik kan me ook heel goed voorstellen dat het voor doordeweeks, na een drukke werkdag, ook een fijn kookboek is want de recepten zijn wel snel klaar! Ik zou alleen adviseren om vooral kruiden naar eigen smaak toe te voegen want ik vond het voor mezelf iets te mild (maar ik hou heel erg van pittig en erg smaakvol).

Voor de volledigheid wil ik nog even zeggen dat ik dit kookboek heb gekregen om te reviewen, maar ik ben hier niet voor betaald.

Wat vinden jullie van mijn review? Te hard? Welke kookboeken en/of producten willen jullie graag een review van terug zien?