Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 24 uur en 15 minuten


De laatste jaren heb ik gemerkt dat ik minder goed tegen lactose kan. Het is niet heel dramatisch, maar krijg na het eten en drinken van sommige producten wel last van een opgeblazen buik. Waar ik het meest last van heb is ijs en slagroom.

Lactosevrij

Maar je kan in plaats van slagroom ook geel goed kokosroom opkloppen. Dan ben je direct van het probleem af! De truc daarvoor is een blik kokosmelk kopen, dit minimaal 24 uur in de koelkast laten want dan scheidt de vette room zich van het water en dan kan je de room er zo vanaf scheppen. Geen light nemen, dan lukt het niet meer.

Suikervrij

Verder heb ik aan de frambozen coulis 1 eetlepel suikervervanger toegevoegd zodat het verder zonder toegevoegde suikers is. Ideaal! Je zou het ook zelfs zonder suiker(vervanger) kunnen maken wanneer de frambozen zoet genoeg zijn.

Snel en simpel en heerlijk

Als je blikje kokosmelk al in de koelkast heeft gestaan is de rest van het recept heel snel en simpel. Het zoete van de framboos gaat zo goed samen met het frisse vande kokosroom. Dit is een heerlijk zomers nagerecht of tussendoortje!

Ingrediënten

  • 1 blik volvette kokosmelk
  • 1 bak frambozen a 250 gram
  • Scheutje water
  • Optioneel: 1 eetlepel suiker(vervanger)

Bereidingswijze

1. Doe de frambozen (hou er een paar achter voor straks als decoratie) in een steelpan met een beetje water (en eventueel suiker) en zet op totdat je een dikke saus hebt. Laat dit afkoelen terwijl we de room maken.

2. Haal je blik kokosmelk uit de koelkast nadat deze daar minimaal een dag heeft gestaan.

3. Schep de kokosroom uit het blik (pas op dat je geen water mee schept, met het water kan je later iets anders doen) en klop dit in een kom op totdat het fluffy en romig is.

4. Vul 2 glazen eerst met de coulis en daarna de room. Swirl met een lepel zodat alles mooi verdeeld is. Garneer met de achtergehouden frambozen en klaar!

Geniet ervan!