Ik heb al een kip in champignon roomsaus op mijn site staan, maar dit is toch net weer anders dus ik vond een eigen recept wel terecht.
kippendij
Sowieso gebruik ik hier kippendij. Vroeger vond ik dat nooit zo lekker, maar ik begin het steeds meer te waarderen. Het moet wel goed gebakken worden zodat alle flubberdingen weggebakken zijn.
Champignons
Qua champignons mag je zelf bepalen wat je kiest. Ik heb hier kastanje champignons gebruikt, maar gewone zijn ook prima. Kijk vooral even naar wat je nog hebt en wat er te koop is.
Bloemkoolpuree
Ik vind het lekker hier bloemkoolpuree bij te eten, maar het kan met rijst of aardappelen. Zelfs friet! Leef je uit.
kippendij in champignon roomsaus
kippendij in champignon roomsaus
Porties: 4
Ingrediënten
- scheutje olie
- 4 kippendijen
- klontje boter
- 250 gram champignons
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl mosterd
- 100 ml room
- peper en zout
- tijm
Instructies
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een beetje olie in een pan en laat goed heet worden. Bak de kip aan beide kanten aan totdat gaar.
- Haal de kip uit de pan, voeg een klontje boter aan de pan toe en de champignons en de ui. Bak aan totdat de champignons bruin zijn. Voeg dan de knoflook en de mosterd toe en roer door.
- Voeg de room toe, roer door, en de kip. Laat inkoken totdat de saus dik genoeg is.
- Garneer met tijm en dien direct op met bijvoorbeeld bloemkoolpuree.
Onita Buono zegt:
outstanding